DIN BUCĂTĂRIA LUI SEBI: Beef Jerky făcut în casă, cu carne de vită Angus

De când a descoperit această gustare americană, Sebi e înnebunit. Cine vine din SUA la noi știe deja că trebuie să-i aducă beef jerky. Dar cum nu vin prea des oameni din SUA, omul meu este nevoit să-și facă singur gustarea preferată. Asta a fost, cred, a treia tură – și beef jerky-ul din carnea de vită Angus a ieșit cel mai bun, atât de bun, încât ne-am cam bătut pe el, deși eu de obicei strâmbam din nas și îl lăsam pe el să-și mănânce feliile de vită uscate.

Astea mi-au plăcut și pentru că au ieșit mai picante decât anterioarele. Ingredientele necesare pentru BEEF JERKY făcut acasă:

 • Sos Worcestershire: 177 ml sau 3/4 cup (ascultă aici cum se citește, mi se pare foarte amuzant că au folosit 14 litere ca să zică UĂSTĂȘĂR)
 • Sos de soia: 177 ml sau 3/4 cup
 • Boia afumată: 1 lingură
 • Miere: 1 lingură (sau mai multe, după gust)
 • Piper negru, proaspăt măcinat: 2 lingurițe
 • Fulgi de ardei iute: 1 linguriță
 • Pudră de usturoi: 1 linguriță
 • Praf de ceapă: 1 linguriță
 • Pulpă de vită de Angus, feliată subțire: 1 kg

Pui într-un caston sosul Worcestershire, sosul de soia, boiaua afumată, mierea, piperul, fulgii de ardei iute, pudra de usturoi și de ceapă și le bați cu un tel. Adaugi apoi carnea de vită feliată subțire și te asiguri că sosul rezultat o acoperă în întregime. Acoperă castronul cu folie de plastic și las-o la marinat în frigider, până a doua zi. Poți s-o lași doar trei-patru ore, dar cu cât stă mai mult timp, cu atât mai bine se aromează carnea.

A doua zi, preîncălzește cuptorul la 80°C. Întinde hârtie de copt pe un grătar al cuptorului (dacă nu ai, pune un grătărel mai mic peste o tavă sau poți chiar să pui hârtia de copt într-o tavă). Scoate fâșiile de carne din marinadă și așează-le pe șervețele de hârtie, ca să se usuce. Aruncă zama rămasă în castron. Aranjează fâșiile de vită în tavă sau pe grătar și pune-le în cuptorul preîncălzit (preîncălzit, da?).

Poza cu carnea înainte de a fi coaptă. Mă tem că nu am mai apucat să pozăm beef jerky gata, că eram prea ocupați să-l mâncăm!

Poza cu carnea înainte de a fi coaptă. Mă tem că nu am mai apucat să pozăm beef jerky gata, că eram prea ocupați să-l mâncăm!

Lasă-le la copt până când se usucă bine, după 3-4 ore. Taie-le în fâșii mai mici, folosind o foarfecă de bucătărie. Poftă bună!

Carnea de vită Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești. Animalele sunt crescute conform normelor de protecție a mediului și al animalelor, cu o pasiune pentru agricultură și zootehnie, care vine din tradiție și expertiză elvețiană. Carnea de vită Angus oferă gust inconfundabil indiferent de modul în care se gătește, calitatea superioară fiind dată de frăgezime, aromă, marmorare și de procesul de maturare. Carnea se poate comanda online, aici: premiumangus.ro/shop.

Între timp, s-a găsit și o poză cu beef jerky gata făcut. Este la fel de bun pe cât e de arătos; de fapt, nu, e mai bun. Bun de-ți lingi degetele.

Între timp, s-a găsit și o poză cu beef jerky gata făcut. Este la fel de bun pe cât e de arătos; de fapt, nu, e mai bun. Bun de-ți lingi degetele.

Alte două rețete gătite de Sebi cu carnea de vită Angus: osso buco și papricaș – click mai jos.

DIN BUCĂTĂRIA LUI SEBI: Osso buco / rasol la cuptor și papricaș din carne de vită Angus

3 thoughts on “DIN BUCĂTĂRIA LUI SEBI: Beef Jerky făcut în casă, cu carne de vită Angus”

 1. Am auzit si eu de beef jerky, cum ca ar fi mega gustare la americani. N-ar strica sa incerc si eu, poate imi place!
  Una peste alta, tot soriciul e gustarea care imi place :))) Am fost in drumetie prin Fagaras, iar cand am ajuns la masina, ca am lasat-o la Balea, ce crezi ca am facut? Mi-am cumparat o punga de sorici si am crapat pe drum :)).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.