Dacă trebuie să-ți „strigi” în gura mare calitatea, mai ești un brand de calitate?

Atenție, de calitate, nu calitativ, dragi absolvenți de liceu fără bac!

Sunt unele mărfuri pe ambalajele cărora producătorii simt nevoia să treacă mențiunea „brand de calitate” sau „produs de calitate” ori chiar „calitate superioară/premium”.

Se pare că nu le-a spus nimeni că tu, clientul, atunci când te duci la cumpărături, te uiți după brandurile pe care le cunoști, care sunt de calitate pentru că le recomandă ceva: tradiția, reclamele, prețul mediu spre ridicat ori faptul că le cunoști și le folosești de mai multă vreme. Sau te uiți după produsele cele mai ieftine, dacă doar asta îți permite bugetul, și atunci nu contează ce scrie pe ele, câte ore a stat designerul ca să creeze logo-ul și dacă se pupă culorile folosite la packaging.

Dar nu. În 2016 încă mai sunt o mulțime de produse cu ambalaj desenat in house, de către băiatul de la IT, care știe și un pic de Corel și de ce-soft-se-folosește-pentru-packaging.

 

quality brand

Ba mai grav, artiști români cât de cât cunoscuți, cum e Lidia Buble („noi doi gândim la fel, simțim la fel” etc.), își încep melodia cu introduceri precum THIS IS LIDIA BUBLE PREMIUM ARTIST!!! Pe bune!?

În ce mă privește, dacă văd cuvintele PREMIUM QUALITY pe ambalajul unui produs, mă gândesc de două ori dacă să-l cumpăr sau ba. Premium mai merge, că sunt lucruri simple (basic) și de lux / premium, dar „premium quality” îmi sună forțat.

Foto featured: Premium Quality, de la Shutterstock

9 thoughts on “Dacă trebuie să-ți „strigi” în gura mare calitatea, mai ești un brand de calitate?”

  1. Chestiile cu „premium”, „quality”, „luxury” le-am intalnit la chinezi. Evident, afara-i vopsit gardu’ si-nauntru-i leopardu’: „premium flash drive 2GB” avea 512 MB, „quality Hitachi 500 GB hard drive” era un low end de 60 GB pe care nu stiu cum l-au facut de 500 GB, „luxury watch” era o copie bine facuta dupa Omega si asa mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.