CONCURS: Anul ăsta, TP-LINK ne face vacanța mai frumoasă

Cine are nevoie de o cameră de supraveghere? Păi… în general persoanele cărora le place să dețină controlul, cele care își fac griji pentru casa/bunurile lor, cele care au animăluțe de companie acasă și cele care, odată plecate în concediu, vor să se asigure că totul e în regulă acasă ori la birou.

Nu cred că trebuie să fac eu apologia camerelor de supraveghere – cine le are știe cât sunt de utile și cine nu le are nu știe ce pierde. 

De exemplu, eu am primit de la TP-LINK, în teste, o cameră video de supraveghere. Camerele de supraveghere au evoluat, din fericire. Mereu, când vedeam la TV sau pe Internet imagini filmate în magazine jefuite sau prin parcări în care au fost lovite mașini, mă întrebam de ce naiba nu se înregistrează imaginile alea la o calitate mai bună. Până la urmă, cât de scumpă poate să fie o cameră de supraveghere de calitate?

Ele nu sunt scumpe, problema intervine cu stocarea imaginilor. Când filmezi HD, îți trebuie spațiu ca să păstrezi imaginile capturate în ultimele 24 de ore, de exemplu. Din fericire, pentru modelele sale, TP-LINK pune la dispoziție streaming gratuit în cloud. Asta înseamnă că poți vedea de oriunde ce se întâmplă la tine acasă, cu condiția să ai Internetul pornit acasă și să ai acces la Internet în locul de unde vrei să verifici camera.

Odată cumpărată camera, îți instalezi pe smartphone aplicația tpCAMERA: iOS/Android și de acolo poți controla camera. Practic, odată instalată, pe ea se aprinde un led verde care indică faptul că funcționează (și emite). De aici încolo, tu nu mai trebuie să faci nimic, totul se controlează în cadrul aplicației. Dacă nu ai smartphone și îți place s-o arzi clasic, poți vedea imaginile pe site-ul TPLINKcloud.com.

Problema cu site-ul… sunt două: nu poate fi accesat de pe telefon (nu se văd imaginile) și nu poți înregistra în timp real, poți doar să vezi ce se întâmplă sau, mai bine, ce nu se întâmplă la tine acasă.

Apropo de asta: de fiecare dată când mă uit la streaming, mă încearcă tot felul de sentimente. Uneori mă uit din altă cameră, alteori sunt plecată de acasă și de fiecare dată mă întreb, speriată: și dacă văd că se mișcă ceva, ce fac???

camera tp link night vision  camera tp link instalare  camera tp link arhiva

Totuși, liniștea sufletească pe care ți-o dă gândul că poți oricând să intri pe net și să vezi ce se întâmplă la tine în casă este neprețuită. Iar pentru proprietarii de animăluțe care rămân singure acasă, cred că o astfel de cameră e mană cerească: în sfârșit, se dezleagă misterul lucrurilor mutate prin casă, pe care pisica susține că nici nu le-a atins!

Pentru că nu sunt egoistă, atunci când am cerut acest gadget în teste, i-am rugat pe cei de la TP-LINK să îmi ofere câteva premii și pentru voi, cititorii mei. Așa că am primit încă o cameră video identică plus alte trei super-gadgeturi menite să ne facă vacanța mai frumoasă.

Despre camera de supraveghere TP-LINK NC250 vă mai spun doar că filmează HD (720p), are două moduri: zi/noapte (iar în infraroșu se vede foarte bine și foarte clar ce se întâmplă în încăpere, chiar dacă ochiul uman nu percepe decât beznă)

Iată gadgeturile TP-LINK care anul acesta vă vor face vacanța mai frumoasă:

MIFI: TP-LINK LTE-Advanced Mobile Wi-Fi – M7300

Foarte simpatic MIFI-ul ăsta: e un router wifi portabil, căruia tu îi dai net 4G de pe o cartelă SIM (e timpul să pui la treabă abonamentul ăla cu țșpe giga incluși, de la DIGI!), iar de acolo poți fi eroul prietenilor tăi, în special în concediu. Sigur, suntem în 2016, toate barurile și cafenelele trebuie să aibă wifi gratuit, nu? Da, doar că odată ieșit din țară, de obicei dai peste localuri unde trebuie să te înregistrezi sau să accepți niște termeni și condiții ca să poți naviga pe net, pe când un mifi îți dă libertatea de a naviga oriunde, oricât îți permite abonamentul. Nu vă povestesc cum mi-a făcut telefonul în concediul din Italia, când m-am conectat la toate dubioșeniile de wifi-uri, și a trebuit să îi dau un reset în urma căruia am pierdut niște filmări… :(

Se pot conecta până la 10 device-uri simultan, adică laptop, telefon, tabletă și tot mai rămân șapte locuri la masa bogaților cu Internet la purtător! Mifi-ul are o baterie de 2000 mAh. Este compatibil cu toate frecvențele 4G utilizate de operatorii din România (inclusiv TDD/2600 MHz/banda 38 și alte frecvențe FDD), capabil de rate de download de până la 150 Mbps.

Dispozitivul este prevăzut cu slot pentru card microSD de până la 32GB, pentru a partaja wireless cu prietenii fotografii, filme și muzică. Totodată, poate fi folosit pentru a conecta desktop-ul la rețeaua 4G, cu ajutorul portului microUSB. Routerul poate fi ușor accesat și administrat direct de pe smartphone sau tabletă, prin aplicația tpMiFi disponibilă pentru iOS și Android. Astfel, utilizatorul poate seta limite de trafic, poate controla accesul la rețea al dispozitivelor din proximitate și poate trimite fișiere din sau pe cardul microSD. Produsul este disponibil la prețul recomandat de 570 de lei (TVA inclus).

CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE: NC250

Cum vă spuneam, partea cea mai faină la camerele de supraveghere TP-LINK nu este rezoluția de 720p. cât faptul că imaginile sunt în cloud, iar tu poți vedea de oriunde ce se întâmplă acasă.

camera NC250

Pentru o vacanță liniștită, fără teama că locuința ar putea fi ținta musafirilor nepoftiți, TP-LINK extinde gama de camere de supraveghere Wi-Fi N150 Mbps Cloud cu două noi modele: NC210 și NC230. Ambele filmează HD, oferind imagini clare și detaliate, compresie H.264 pentru streaming-ul clipurilor fără a avea nevoie de multă bandă. Camerele se instalează rapid și pot fi accesate de pe orice dispozitiv mobil cu ajutorul aplicației tpCamera.

Cu funcție de detecție a mișcării și zgomotului, camerele trimit alerte pe telefon, utilizatorul fiind în permanență la curent cu ceea ce se întâmplă în zona supravegheată. NC230 asigură, în plus, filmare pe timp de noapte. Atenție, nu toate modelele au motion detection!

Cele două modele vor fi disponibile la prețurile recomandate de 249 lei (TVA inclus) pentru modelul NC210, respectiv 279 lei (TVA inclus) pentru modelul NC230. Eu am de oferit un model NC250, adică exact ca modelul testat de mine.

POWER BANK 5200 mAh

Despre bateriile externe ce ar fi de zis, în afara faptului că sunt awesome atunci când nu ai acces la o priză sau când vrei neapărat să te duci la vânare de Pokemoni, chiar dacă telefonul are bateria descărcată?

Bateria cu celule LG premium specifică întregii serii de power bank-uri Vivid asigură o durată de viață mai îndelungată dispozitivului, 500 de cicluri de încărcare-descărcare și capacitate extinsă chiar și la temperaturi reduse. Astfel, power bank-ul oferă cu până la 30% mai multă energie chiar și în anotimpul rece. Totodată previne pierderile de energie la încărcare pentru a alimenta mai multe dispozitive, într-un timp mai scurt. Cu ajutorul tehnologiei Smart Charging, timpul de încărcare scade cu până la 65%. Reîncărcarea completă a bateriei durează doar 2,4 ore cu un încărcător de 5V/2.4A, față de 4,5 ore cat durează reîncărcarea altor echipamente power bank cu capacitate similară, dar care suportă doar încărcare la 5V/1A.

BOXĂ PORTABILĂ GROOVI RIPPLE

Uff, despre boxa asta nu știu ce să vă zic. E în cutie, sigilată, la fel ca toate celelalte premii pregătite pentru cititori. Doar că, în opinia mea, arată cel mai bine dintre toate. E neagră, cu linii elegante, și are specificații tehnice care o fac numa’ bună de luat în concediu!

Groovi&TL-PB5200_768x768

Boxa are un mâner care o face ușor de transportat și care poate fi folosit și pe post de suport. Are unghiul perfect pentru redarea muzicii atât în interior, cât și în aer liber. În ciuda calității foarte bune a sunetului (așteptăm câștigătorul să ne spună cum e!), boxa este foarte mică. Bateria asigură până la 240 de minute de muzică. Patru ore – nu e rău deloc! Se conectează prin bluetooth la smartphone, tabletă, laptop și se poate îndepărta până la 20 de metri fără să piardă semnalul.

Detalii tehnice, „culese” de pe cutie: Bluetooth versiunea 4.0, Frequency response 120Hz-20KHz, max. power output 4W, signal-to-noise ratio >65dB, capacitatea bateriei (Li-Ion-polimer) 3.7V 750 mAh, încărcarea se face în două ore, funcționează apoi timp de patru ore, la distanță de 20m. Dimensiuni: 103x94x37 mm, greutate 175g.

CONCURS sau GIVEAWAY – spune-i cum vrei, e cu premii de vacanță, yay!

Ofer toate aceste produse unui număr de PATRU cititori care-mi vor spune, într-un comentariu, de ce își doresc gadgetul pentru care comentează. Cine mă convinge îl primește, alegerea o fac eu, sunt subiectivă și dacă vor fi foarte multe povești faine din care îmi va fi greu să aleg, atunci voi recurge la tragerea la sorți, pentru că random.org nu are suflet și nici nu varsă lacrimi (nici de bucurie, nici de tristețe) pentru nimeni. :)

Pentru că sunt patru produse, vor fi patru câștigători. Puteam să le ofer pe toate unui singur norocos, dar am preferat să fac patru oameni fericiți decât pe unul singur! Vă rog să participați lăsând un comentariu sincer, la începutul / sfârșitul căruia să spuneți pentru care gadget concurați. Îmi va fi mult mai ușor să le urmăresc, la sfârșit. Ca să nu existe neînțelegeri, le vom numi după cum urmează:

  • cameră de supraveghere
  • boxă portabilă
  • mifi 4G
  • baterie externă

Concursul se încheie miercuri, 27 iulie 2016, la ora 23:59 AM. Premiile sunt oferite de TP-LINK, costul transportului (doar în România) îl suport eu. Dacă un câștigător nu va răspunde la e-mail în termen de trei zile, îmi rezerv dreptul de a alege pe altcineva.

Ca fapt divers, dacă vă place de noi, puteți să dați câte un like paginilor de Facebook TP-LINK și Denisuca.com blog, dar nu e musai. SUCCES!

ALT CONCURS – Alte 50 de premii puse la bătaie în campania „TP-LINK și PC Garage te pregătesc pentru vacanța de vară!”

TP-LINK împreună cu PC Garage lansează campania „TP-LINK și PC Garage te pregătesc pentru vacanța de vară!”, prin care premiază săptămânal clienții care achizionează unul din cele peste 30 produse înscrise în campanie, din categoriile: routere din gama Archer, camere IP, range extendere și dispozitive MiFi. Campania se derulează în perioada 4 iulie – 5 august a.c, iar regulamentul complet poate fi accesat aici.

66 thoughts on “CONCURS: Anul ăsta, TP-LINK ne face vacanța mai frumoasă”

  1. Bună seara ! Am vazut si eu ca te gândesti la semenii tăi si am zis sa fac o încercare pentru a castiga bateria externe. Motivația ne ar fi aceea ca la vârsta mea de 55 ani am trecut la tehnologie , am smartphone de 30 zile insa nu sunt multumit deoarece nu ma ține bateria „zi lumina” si asta si pentru ca.mi gasesc mereu de butonat , dar si pentru ca nu sunt mai uite la tastat. Asa ca daca e loc de o baterie externa la mine e sigur!
    Numai bine ca doresc!

  2. Eu m-aș băga la toate că sunt foarte interesante și cu sex appeal pentru conectatul din noi. Dar cea mai tare ar fi MiFi, ar fi beton la evenimentele unde încă nu este internet Wi-Fi sau mai nou este per pay (detalii incitante pe privat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.