Produsele esențiale pentru curățenia la pensiune (P)

Unul dintre visurile mele niciodată rostite sau puse pe hârtie este acela de a avea o pensiune la țară, unde împreună cu Sebi să ducem un trai tihnit (probabil la bătrânețe), să întreținem cele câteva camere și să întâmpinăm oaspeți cu cele mai bune bucate gătite de el din ingrediente locale, de calitate. Rămâne un deziderat pentru anii bătrâneții, când vom fi prea bătrâni pentru viața la oraș, dar prea tineri pentru a aștepta doar pensia și telejurnalul. 

Până atunci, însă, iată câteva sfaturi pentru curățenia într-o pensiune.

Menținerea unui mediu curat este esențială pentru ca turiștii care stau la pensiunea ta să revină. Nu uita să pui accent pe acest aspect și să-ți cumperi toate produsele necesare pentru a obține un rezultat final care să-i determine pe clienți să se întoarcă la pensiunea ta.

Iată care este „arsenalul” obligatoriu al unei cameriste:

Personalul pensiunii tale trebuie să fie primitor și să fie calificat pe poziția pe care o ocupă fiecare în parte. În acest sens, un rol important îl vor avea cameristele, care vor cunoaște și vor respecta cu strictețe toate regulile ce țin de meseria lor. Nu vor uita că trebuie să fie cât pot de discrete și să țină cont de dorințele clienților, așa că stabilește de la început ce au voie să facă și când.

👉 Curățenia se face în fiecare zi dacă vrei să ai camere frumoase și curate, iar aspectul lor să-i impresioneze pe turiști. Cumpără saci menajeri de calitate de pe website-ul ARLI.RO. Schimbă sacii din coșurile de gunoi zilnic și nu lăsa mirosurile să deranjeze, până la urmă de asta există odorizantele.

👉 Geamurile și grupul sanitar se spală de câte ori este nevoie. Ai putea chiar să institui regula că în fiecare zi angajatele să facă acest lucru, pentru că e mai ușor să mențină curățenia în acest mod decât să șteargă cu insistență o dată pe săptămână. Nu uita să le „înarmezi” cu lavete rezistente de șters geamuri și să le pui la dispoziție detergenții necesari pentru a scoate petele și amprentele de pe diverse obiecte.

👉 Camerista are nevoie de un cărucior în care să depoziteze toate obiecte necesare muncii ei, iar tu trebuie să îi pui la dispoziție aceste lucruri. Cumpără produse profesionale, care să conțină storcător pentru mopuri, găleți pentru apa curată și apa murdară, accesorii de curățenie, saci impermeabili etc. Curățenia solicită foarte mult angajatele, așa că este foarte important să aibă lângă ele toate obiectele necesare, pentru a nu depune efort fizic în plus.

👉 Detergenții profesionali asigură condiții igienice optime. Turiștii care sunt atenți la produsele pe care le folosesc ar putea solicita ca spațiul locuit de ei în vacanță să nu fie curățat cu produse chimice și trebuie să ai grijă și de acest aspect. S-ar putea să fie important pentru pensiunea ta. Cameristele vor respecta dozarea substanțelor, în așa fel încât acestea să-și dovedească eficiența în curățarea spațiilor murdare.

👉 Aspiratorul de praf este o altă „armă” importantă pentru o cameristă și nicio pensiune nu poate exista fără el, pentru că acest dispozitiv reușește să curețe rapid și eficient camerele, holurile și recepția. Ai grijă să cumperi doar produse silențioase, pentru că nu ai voie să deranjezi clienții pensiunii, care vin să se relaxeze și nu să fie stresați de zgomotul asurzitor.

O pensiune de succes înseamnă o afacere în care s-a depus multă muncă pe toate planurile.  Curățenia este esențială pentru mulțumirea clienților, dar ea nu poate fi realizată fără un personal dotat cu toate uneltele necesare igienizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.