Bohemian Rhapsody – filmul anului

Sunt subiectivă, cum naiba să fiu altfel, când am crescut cu Queen? Puțini pitici muzicali a avut tata pe creier: Phoenix, Scorpions, Queen – și toți s-au lipit de mine. Așa că să văd filmul despre Freddie și Queen, adică Bohemian Rhapsody, a fost „un must”. 

Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury

Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury

Rami Malek face un rol excepțional, de multe ori m-am surprins uitând că e film, avdwm impresia că îl văd chiar pe Freddie. Și actorul care-l joacă pe Brian May zici că-i Brian May. Puterea machiajului!

Nu sunt fanul tipic, care să știe despre familia și viața idolului. Nu aveam habar că Freddie ar fi fost altceva decât un britanic sau… nu știu, un tip care vorbea engleza și cânta în toată lumea. Din filmul ăsta am aflat că îl chema Farrokh Bulsara și era născut în Zanzibar. Whaaat?!

Am cunoscut prin acest film un Freddie cu temperament vulcanic, un om încăpățânat, care știa exact care trebuia să îi fie parcursul pe acest pământ. S-a născut ca să fie pe scenă și își știa valoarea. Eu pe oamenii ăștia îi invidiez de numa’, pentru că ard altdel decât noi, mediocrii.

Eu nu am venit pe lume ca să fac treaba x. Îmi place să fac multe lucruri și pun pasiune în aproape tot ce fac, dar nu îmi pun toată pasiunea într-un singur lucru. Și de asta îi admir pe cei care își știu drumul de mici și îl urmează fără să se abată o clipă… pentru că, iată, viața e scurtă.

Cum ar fi arătat Queen dacă mai trăia Freddie măcar 10 ani? ❤👑

Să mergeți să vedeți filmul și nu vă jenați să plângeți, dacă așa simțiți.

1 thought on “Bohemian Rhapsody – filmul anului”

  1. Sunt fan Queen, recunosc, abia dupa disparitia lui Freddy (se fac totusi aproape 30 de ani), deci stiam ca era originar din Zanzibar si ca parintii lui il „botezasera” altfel. Asteptam filmul de cand a fost anuntat (se fac totusi aproape 10 ani). Dac-as fi putut, m-as fi dus la avanpremiera sau premiera… dar n-am reusit, apucasem totusi sa citesc niste prime articole care-mi puneau sub semnul intrebarii filmul. Si dupa ce l-am vazut, sunt de acord cu cei care spun ca pentru fanii „inraiti” filmul este o dezamagire, si din pacate distorsioneaza adevarul, astfel ca cei care nu stiau nimic despre Queen si Freddy o sa ramana cu informatii gresite (de exemplu ca le-a spus ca e bolnav inainte de Live Aid, cand el n-a aflat decat la 2 ani dupa etc. etc.) Nu zic, actorul s-a transformat exceptional, dar tot imi parea exagerata proteza in prima parte-a filmului… practic filmul care dureaza 2 ore si un sfert reprezinta 2 ore de asteptare pentru cele 15 minute de „reenactment” cvasi-identic (incepand de la paharele de cola, pepsi si bere de pe pian) ale performantei de la Live Aid. Se vede marca celor jumatatii May-Taylor, care-au continuat sfertul asta de secol sa lungeasca pelteaua, pe cand Deacon a realizat acum 20 de ani ca Queen fara Freddy nu mai e Queen.
    Ah si ca sa termin intr-o nota mai frumoasa, mai optimista, ma tot gandeam de cateva zile de cand citisem postarea asta ce sa scriu, si filmuletul asta m-a incitat:
    https://www.youtube.com/watch?v=kg9DOafqmZA
    (personal, n-am vazut niciodata asa ceva, e practic totalitatea cantecului omonim la pian!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.