Q10, „mărțișorul” meu de la Nivea

Am tot auzit (nu prea ai cum să eviți reclamele la crema cu coenzima Q10, sunt peste tot) despre Nivea cu Q10, dar până acum nu am încercat-o. Am tot acordat șanse altor creme și, în special vara, nu am folosit nimic pentru hidratarea tenului meu. Numai că treaba asta nu mai ține, după 30 de ani. Deja de câțiva ani pielea mea pare să plângă după hidratare. Este uscată, iar câteva riduri și-au făcut apariția, timid. 

Ei bine, de data asta m-am hotărât să respect cadoul primit și să chiar folosesc toată gama Nivea cu coenzima Q10. Am luat această decizie după ce am testat cremele și am văzut că mi se potrivesc. Pielea mea însetată după orice fel de hidratare rămâne foarte fină după ce aplic cremele, crema de zi miroase divin, crema de noapte miroase exact cum vă imaginați că miroase o cremă Nivea (cutiuța albastră nu se dezminte).

Despre COENZIMA Q10: Coenzima Q10 este un antioxidant puternic, cunoscut şi ca ubiquinona-10. A fost descrisă ca având o acţiune asemăntoară vitaminelor, iar unii experţi afirmă că este într-adevăr din familia vitaminelor – nutrienţi care hrănesc celulele şi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect. Este prezentă, în cantităţi foarte mici, în alimente, mai ales în cele de provenienţă marină/oceanică şi este sintetizată în toate celulele organismului. Cercetătorii japonezi au reuşit să o sintetizeze în formă brută, fiind introdusă apoi în suplimente nutritive şi comercializată în toată lumea de către unele companii japoneze.

Cum acţionează? CoQ10 este un antioxidant de excepţie care, după cum s-a demonstrat, pătrunde în acele mici „fabrici de energie” ale celulelor, numite mitocondrii, acolo unde oxigenul este folosit, oferindu-i celulei energia necesară pentru a trăi. Pentru a produce energie, celula are nevoie de coenzima Q10. Ubiquinona este adesea denumită „scânteia” care porneşte şi menţine activitatea „motoarelor”, reprezentate de mitocondrii. În teorie, dacă ubiquinona nu este suficientă, celulele suferă „căderi de energie”, avariind astfel funcţia organelor vitale, în special a inimii, care solicită cea mai mare cantitate de coenzima Q10, în scopul generării imensului volum de energie necesar pentru ca inima să continue a pulsa. (sursa) Iată, deci, că această coenzimă nu este bună doar pentru piele, ci și ca supliment alimentar, venit în ajutorul inimii!

Preferatele mele, dintre cele patru creme primite, sunt crema de zi, pe care mă „bat” cu mama, că și ea e mereu în căutare de creme care să intre ușor în piele, și serul cu perle. Arată foarte interesant, chiar sunt perluțe înăuntru (cum s-or fi chinuit ei, muncitorii, să le înghesuie în sticluța aia micuță!) și când apeși pe pompiță ele se sparg și lichidul din interior, dar și coaja lor, curge și tu trebuie să le aplici pe piele. A se evita zona ochilor, perluțele sunt pentru piele minus ochi.

Da, recomand aceste produse. Da, voi continua să le folosesc și după ce se termină. Deja sunt cu crema de zi în coșul de cumpărături de la eMAG. Dacă sunteți în căutarea unor creme super eficiente pentru voi sau pentru o femeie trecută de în vârstă de peste 30 de ani, vă recomand gama Nivea Q10 Plus.

2 thoughts on “Q10, „mărțișorul” meu de la Nivea”

  1. Buna seara, cred ca cu toate avem nevoie de hidratarea corecta a tenului, a pielii, as indrazni sa spun ca nu doar dupa varsta de 30 de ani si as mai lasa putin stacheta, oricum consider ca este important sa folosim numai produse de calitate, de la producatori recunoscuti si doar de la selleri cu preturi mai avantajoase sau mult reduse. Va doresc o primvara frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.