Rabla la centrale termice

Centrala mea termică împlineşte în toamna asta venerabila vârstă de 11 ani. Asta dacă nu cumva se îmbolnăveşte brusc de vreo boală cronică şi pleacă „dintre noi” înainte de vreme.

A fost prima centrală pe care am cumpărat-o şi are dimensiunile unui frigider mai micuţ – adică e cu mult mai mare decât centralele termice „din zilele noastre”. În anul 2000, centralele termice de apartament abia începeau să-şi facă intrarea pe piaţa românească. Nu vedeai câte o ţeavă ieşind din zid în dreptul fiecărui apartament, aşa cum se întâmplă acum. Abia după câţiva ani au început românii să treacă de la încălzirea şi apa caldă primite „de la stat” – la suprapreţ, evident – la centrale termice proprii. Ai mei au ales firma BAXI, nu ştiu din ce considerente, dar bine au făcut, pentru că şi-a făcut datoria şi ne-a dat apă caldă şi căldură mai bine de un deceniu.

De vreo jumătate de an, stau cu morcovu’… şi mi-e inima cât un purice atunci când aud zgomotele ciudate pe care le scoate centrala mea. E bătrână, săraca, şi-a trăit traiul şi şi-a mâncat mălaiul gazul. Tot căutând pe net modele mai noi, mai mici şi mai ieftine de centrale termice BAXI, am dat peste site-ul Rablalacentrale.ro. Ideea mi se pare foarte tare: predai centrala ta veche, cu condiţia să aibă minimum şapte ani, primeşti pentru ea un voucher de până la 7.000 de lei [750 de lei e suma maximă pe care o pot primi persoanele fizice, totuşi] şi poţi cumpăra o centrală nouă BAXI.

„Deşi durata medie de viaţă a unei centrale termice este de 8 ani, în România perioada de garanţie oferită de furnizorii şi producătorii de astfel de echipamente este de maximm 3 ani”. Dap, iar BAXI e singura marcă ce oferă o garanţie de opt ani – ştiu asta pentru că după ce am cumpărat-o noi pe a noastră, au început să apară reclamele care anunţau asta.

Văd că reţeaua de magazine partenere este destul de extinsă, aşa că asta cred că va fi următoarea investiţi pe care o s-o fac – o centrală termică nouă, prin programul „Rabla”. Cât de tare sună asta!? :D

6 thoughts on “Rabla la centrale termice”

  1. Este foarte simplu sa-ti schimbi centrala termica cu una noua prin programul rabla , poti primi o reducere minima de 400 de ron. Merita sa-ti duci centrala la REMAT pentru o centrala nou de la BAXI.

  2. Ai mei au inca o Beretta de 11 ani. La ultima verificare tehnica (noxe si alte alea) a iesit in parametri. Singura ei problema e ca a inceput sa nu mai dea randament cum avea la inceput. Pentru a avea apa calda trebuie dat de butonul ala de incalzire apa pana la maxim.

  3. Nu se mai fac centralele cum se faceau o data; la noi acelasi lucru cu o centrala ariston, mare cat un dulap mai mic:D, a tinut 10-11 ani fara probleme grave. In zilele de astazi cred ca sunt facute pentru a cumpara altele dupa o perioada de timp adica aproximativ durata de garantie. Totusi unele firme inca se respecta si ofera o calitate destul de greu de egalat, ce-i drept si la un pret la fel de greu de egalat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.