Romanul si jocurile online

Se da un joc online. Se mai da si o Denisa cu prea mult timp liber si prea putin chef de facut altceva, asa ca decide sa joace acel joc online.

ID-ul nu da de gol faptul ca sunt femeie, asa ca dupa primele jocuri castigate, primesc urmatoarele replici de la jucatori – dar mai ales de la jucatoare, chestie care mi-a cam dat de gandit:

fmmmmmm

sms ba!

dute dracu de tocilar!! mancamiai kuru

cacatule!

Pentru aceia dintre voi care nu stiu, „fmm” este un acronim si vine de la injuratura aia cu morti si mama. Un lucru foarte „placut” cand vrei sa te relaxezi jucand un joc cu intrebari de cultura generala, de exemplu.

SMS nu are nici o legatura cu serviciul de mesaje scurte disponibil pe orice telefon mobil, ci vine de la „sa ma sugi”. Pentru ca romanul jucator atata stie: esti mai destept decat el, deci poti sa-l sugi.

Celelalte doua replici nu cred ca necesita traducere. De vita care m-a facut „tocilar” am ras si cu fundul. Ma gandesc cu groaza la cat era de prostana daca a crezut ca eu sunt tocilar. Asta in conditiile in care intrebarile de care am avut parte in jocul respectiv au fost super usoare, deci nu trebuia sa fii tocilar ca sa raspunzi corect, ci doar sa fi dat cat de cat pe la scoala in cei doispe ani.

Ultimei domnisoare [aproape o doamna, logic!] i-am urat sa ma manance, daca ma considera un cacat. N-a mai zis nimic, a iesit nervoasa din joc.

De cealalta parte, sunt jucatorii care nu se oftica atunci cand pierd cate un joc, ba chiar te felicita pentru reusita/victorie. In lumea jocurilor online, se pare ca Brasov si Mures sunt cele mai cunoscute judete. Astfel, daca ti se spune „bv”, inseamna ca ai fost felicitat [„bravo!”], iar tu, ca un om civilizat, raspunzi cu „ms”, care nu vine de la Mures, ci de la „merci”. Ma rog, „mersi”, ca nu suntem chiar atat de francofoni cum ne place sa credem.

Mno, cam asta-i romanul care joaca online. Despre romanul cu acces la prostul de Internet a scris Simona Tache, n-are rost sa mai scriu si eu.

13 thoughts on “Romanul si jocurile online”

  1. asa cum lupa concentreaza lumina soarelui pt a arde furnica, la fel netul concentreaza toti prostii pe diferite site’uri: de jocuri, forumuri, hi5 s.a.

  2. Si eu sunt curios…Ce joc online? Si oricum nu pricep existenta chatului intr-un joc cu intrebari de cultura generala..Ori stai sa te gandesti ori stai sa &(%#($^@)^#) si mai stiu eu ce..

  3. Denisa,gresesti… „fmm” eu stiu ca insemna „frate,mersi mult”… „sms” vine de la „sincere multumiri soro”…si tot asa :))

  4. Interesant…daca e vorba de Conquiztador, ciudat ca nu au fost banned cei cu injuraturile. Tin minte ca la inceputuri, dupa a ‘nspea tura de intrebari, plictisita si curioasa, am chatuit si eu un cuvant „murdar”, asa de gest:)) si mi-au interzis sa mai joc timp de vreo doua zile. Oricum, daca injuram, era clar ca ma plictisisem demult, so…why bother playing again?:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.