Roşia Montană, în viitor

Mie mi-ar plăcea să fiu turist în Roşia Montană din imaginile de mai jos. Mi-ar plăcea să îmi duc copiii şi/sau nepoţii acolo, dar le-aş arăta întâi pozele pe care le-am făcut eu în 2010 la Roşia Montană.

Roşia este o localitate frumoasă, dar tristă. Vestea bună pentru roşieni este că, spre deosebire de locuitorii altor localităţi cândva frumoase, dar triste, ei au şansa la un viitor mai bun. Un viitor pe care eu mi-l doresc pentru ei.

via Cătălin Hosu

9 thoughts on “Roşia Montană, în viitor”

 1. Situatia asta e un cutit cu 2 lame ascutite! Daca vrei sa schimbi ceva in bine, se va intampla si ceva rau! Si eu sustin ca e mai bine asa! Cei care locuiesc acolo si nu au de lucru sa faca ce a facut restul tari!

 2. Cei de la Gold Corporation si-au gresit vocatia, ar fi trebuit sa se faca companie turistica daca pot face din Rosia Montana ce arata aici.

  Btw, nu am vazut de mult asa mare bullshit corporatist, Rosia Montana destinatie turistica mondiala, mi se face greata mai tare ca atunci cand Maia Morgerstern isi rupe cerceii.

 3. E vorba doar de o zonă frumoasă, printre multele altele. Teoretic ne putem lipsi de ea pentru o cauză nobilă.

  Dar care-i cauza aia? Extragerea unui metal ca toate celelalte, dar denumit convenţional nobil şi folosit în principal pentru o fiţă a omului modern? Asta pe lângă îmbogăţirea unei corporaţii, fapt la fel de puţin vital precum folosirea aurului pe post de ghiul.

  Şi cireaşa de pe tort e manipularea de prost gust pe care corporaţia asta o realizează, mulţi căzându-i în plasă. Nu, locul ăla va fi mizerabil în viitor, futut în toate felurile posibile, iar farmecul trecutului, freamătul naturii, peisajele care-ţi taie respiraţia, toate vor fi făcute una cu pământul.

 4. Am o MICA nelamurire: Daca niste straini se zbat asa mult si fac atata tam-tam pentru a putea exploata, in liniste, aurul nostru, de ce mama naibii nu face nimic statu’ in sensul ca sa infiinteze o firma care sa se ocupe de acest lucru (exploatarea aurului)??? De ce naiba nu putem sa ne exploatam singuri resursele? Daca e vorba de spaga primita pot sa va spun ca aici ar fi vorba de multi, foarte multi bani la buget pe care tot ei i-ar cheltui. Mama lor azi si maine! (Denisa, scuza-mi limbajul – nu m-am putut abtine.)

 5. cum puteti crede si mai ales promova astfel de minciuni? In general reclamele exagereaza si sunt bazate pe minciunele frumos cosmetizate care fac produsul sa se vanda rapid, dar clipul acesta intrece orice limita a bunului simt…
  Oameni buni, treziti-va! Aurul nu va fi al Romaniei si nicidecum al motilor! Totul va ajunge la INVESTITOR (adica strainul care baga banul initial). Motii raman doar cu „buza umflata”… A, da, si un mare crater plus lacul cu cianuri, metale grele si apa NEpotabila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.