Qué hora es? Două săptămâni iberice la Lidl!

Es el momento para amar y comer, adică e vremea să iubim şi să mâncăm. Sunt sigură că aţi auzit de săptămânile tematice de la Lidl, când ni se propun preparate specifice anumitor ţări sau zone geografice. În urma săptămânii asiatice, de exemplu, am rămas cu apetitul pentru sosul dulce-acrişor, care merge cu orice, atât de bun e! Şi pentru că noi, românii, suntem foarte legaţi de Spania [căpşunari, telenovele, rude plecate la muncă, sunt sigură că fiecare român ştie cel puţin un alt român plecat în Spania sau pe cineva care cunoaşte un român în Spania], Lidl ne propune nu una, ci două săptămâni iberice.

Ce-mi place mie cel mai mult este felul în care Lidl a ales să comunice săptămânile iberice: au făcut o telenovelă autentică, plină de dramatism şi intrigi, cu actori spanioli! Credeţi-mă că merită s-o urmăriţi până la capăt.

Maria este o spanioloaică măritată cu un român, Alex. Julio, un personaj venit din Spania să viziteze România, o regăseşte pe Maria, veche prietenă [sau ceva mai mult] din Spania, şi încearcă s-o cucerească folosindu-se de slăbiciunea Mariei: mâncarea preparată ca la ea acasă. Şi de aici începe nebunia! 

Aşa or fi toţi spaniolii, toţi vorbesc cu atâta înflăcărare despre mâncare sau e Julio special? Nici cu Maria nu mi-e ruşine, vorbeşte despre făină şi zahăr de parcă ar fi… altceva. Deh, iberici, oameni care pun pasiune în tot ce fac! Stai să vezi când o să-i spun lui Sebi de SOBAOS, cum o să înceapă să caute reţete pe tot Internetul!

Şi, de parcă pasiunea spaniolilor Julio şi Maria n-ar fi fost de-ajuns, în telenovelă îşi face apariţia şi Ana, în privinţa căreia care nu sunt foarte lămurită. Ana asta îi trânteşte Mariei o tartă în figură, cele două se ceartă, dar nu am prea înţeles pe ce sau de ce se ceartă, ce mai, uitându-mă la telenovela Amar y comer mă simt de parcă m-aş fi întors în timp şi mă uit la o telenovelă adevărată, unde sunt atât de multe personaje, încât dacă ai ratat un episod, cineva a divorţat şi s-a recăsătorit şi cel puţin doi bărbaţi s-au bătut, la propriu sau nu, pentru iubirea unei femei!

Cred că, până la urmă, dragostea învinge; dragostea Mariei pentru mâncarea de acasă, vreau să zic, şi va fugi împreună cu Julio la cel mai apropiat Lidl, ca să cumpere ingrediente pentru sobaos – sau paella sau tartă cu portocale. Puteţi urmări toate episoadele pe site-ul creat special pentru săptămânile iberice, pasiuneşidramă.ro.

La Lidl ai două săptămâni iberice. Cu tot cu dramă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.