Schimbarea la faţă a Replicii

De mâine, 1 februarie, săptămânalul hunedorean Replica apare în 20 de pagini [faţă de 16, câte avea până acum], din care 8 color, după cum m-a anunţat Cipri într-un original „release de PR” pe messenger :D. Echipei i s-a adăugat un reporter, Laura Oană, care scrie fain de tot [chiar, pe când un blog, Laura?], şi încă un tehnoredactor [Salut, Vecinu!].
Ziarul, care se poate citi online la adresa www.replicahd.ro, va avea şi o „abordare editorială uşor diferită”, după cum îmi spune tot Cipri, precum şi o altă distribuire a paginilor. În plus, în fiecare săptămână [ziarul apare joia], Replica va încerca să expună detaliat şi chiar să dezbată un subiect de interes major pentru judeţ. Odată cu schimbarea „la faţă”, Replica şi-a schimbat şi sigla. Din păcate, nimic despre site, care e, aşa cum am mai spus, cam îmbătrânit şi ar avea nevoie de o schimbare majoră.

Eu zic că e foarte bine că şi ziarele locale se „rebranduiesc”, aş vrea să văd asta la toate ziarele locale care umplu tarabele din judeţul Hunedoara [prin alte părţi nu prea umblu], iar într-un viitor nu prea îndepărtat, mi-ar plăcea ca săptămânalele să fie tipărite într-un format mai mic, pe hârtie lucioasă, şi să aibă mai mult conţinut [da, după modelul american]. E păcat să aştepţi o săptămână pentru un ziar pe care apoi să-l termini de citit în douăzeci de minute, fie pentru că articolele care merită citite sunt puţine, fie pentru că ziarul e plin de „umpluturi” ca anunţuri de mică publicitate, reţete culinare, horoscopuri de pe net ş.a.m.d..

De la noi, îmi place foarte mult Business Week şi mi-ar plăcea să cred că spre tipul ăsta de presă ne îndreptăm. Sper să nu rămână doar o speranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.