Scoate-ţi reclama din feed!

M-am săturat să citesc bloguri care au reclame şi în feed. Iubesc RSS-ul tocmai pentru că-mi permite să adun la un loc toate blogurile pe care le urmăresc, îmi reuneşte toate actualizările într-un loc curatGoogle Reader -, fără flash, fără scripturi, fără reclame agasante.

Da’ de unde! De câteva luni, mai bine de jumătate dintre blogurile sau site-urile pe care le urmăresc s-au umplut cu reclame. Mi-ai lăsat feed-ul complet, dar mă nenoroceşti cu bannere în footer, cu Digg It, Share It, Shove It!

Cel mai enervant e că reclama, adică imaginea cu care-mi zgârii retina, nu se încarcă întotdeauna odată cu articolul şi cum am de răsfoit prin sute de articole noi în fiecare zi, e logic că peste unele trec fără să aştept să se încarce complet, cu imagini şi tot tacâmul. Şi când să dau click pe următorul articol, ţac!, un banneraş, un Digg It, un răhăţel.

Ştiu că soluţia ar fi să folosesc tastatura pentru Google Reader, dar prefer să nu; uneori mă mişc mai uşor cu mouse-ul, aşa că nu-i o rezolvare. Rezolvarea este să nu-ţi mai încarci tu feed-ul cu toate rahaturile. Păstrează-le pentru blog, că poate de-aia prefer să te citesc în reader!

Iacă şi exemple:
9 thoughts on “Scoate-ţi reclama din feed!”

  1. Robin, am tot vrut să-ţi zic: în feed-ul tău nu apar pozele, doar un text enervant. Poţi repara sau e strategia ta pentru ca aceia care te citesc prin RSS să intre şi pe blog? :D
   Nu-i o strategie rea, da’ la câte poze publici tu, devine obositor!
   Da’ stai liniştit, io te citesc!

 1. Îmi cer mii de scuze că nu apar şi pozele. În urma upgrade-ului major din Septembrie 2008 extensia care se ocupa de asta a trebuit scoasă că genera nişte erori. Nu este o strategie de a creşte numărul de afişări, din contră, face rău la abonaţii din feed să tot vadă prostia aia de text. Că e enervantă.

  Cred că în feedul complet trebuie să apară şi pozele. Că de aia se cheamă complet. Te asigur că mă preocupă această chestiune şi că atunci când voi găsi o soluţie decentă am să pun un articol pe blog.

  Mulţumesc. :D

 2. hmmm reclame în feed. era o opţiune prin adsense, dar nu mi s-a părut atrăgătoare. Din contră, cred că voi alerga puţinii cititori, iar potenţialii ar fugi imediat.
  @robintel: ce extensie, şi cum se numeşte? Aş vrea să o adaug şi eu că tot un text aiurea îmi apare şi mie.

 3. @Victorblog

  Este o extensie pentru site-ul meu cu numele de AuthorRSS (vreo 10 – 20 de usd a fost) care pe versiunea curentă a site-ului meu nu mai merge. Din păcate prelucrarea datelor pentru a conţine şi poza care apare pe site (dar în feed nu) este extrem de complexă. Nu sper că voi putea găsi o soluţie tehnică decentă mai devreme de Paşti. Din cauza structurii foarte complexe a CMS-ului folosit de mine (Joomla, nu WordPress).

  Îmi cer scuze…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.