Şi totuşi, 1996 a fost un an bun

În 1996, aveam 14 ani şi trecuseră aproape doi ani de când ai mei m-au „smuls” din oraşul în care am copilărit şi m-au obligat să-mi schimb locuinţa, şcoala, vecinii, prietenii şi colegii cu unii/unele noi, în Deva. Pentru mine, a fost o perioadă cu [prea] multe schimbări şi nu-mi amintesc prea multe, dar nu cred că l-am considerat un an bun.

În acelaşi an, în centrul Bucureştiului se deschidea un magazin de baterii care, zice legenda, era atât de frumos, încât reprezentanţii concurenţei îi treceau pragul ca să se inspire cu idei pentru magazinele lor.

Cinsprezece ani mai târziu, eu mi-am mai schimbat de vreo trei ori domiciliul, c-aşa-i în tenis, iar acum stau în Hunedoara, un oraş de care nu am reuşit să mă îndrăgostesc nici după 11 ani. 

În schimb, micuţul magazin de baterii din Bucureşti a crescut într-un an cât alţii în zece. Şi asta deja nu mai e poveste şi nici legendă, pentru că din 2011 încoace, de când am început să mă plimb prin ţară, în toate oraşele în care am ajuns sau chiar am locuit am văzut cel puţin câte un „pui” de-al său.

Magazinul din poveste e Germanos, care tocmai a împlinit 15 ani de la înfiinţare. Sigur aţi trecut şi voi pragul unuia dintre cele 220 de magazine din toată ţara, pentru că am aflat că în ultimii patru ani, magazinele Germanos au avut nu mai puţin de 17 milioane de vizitatori.

Nu vreau să vă „vând” nimic, dar o să vă spun secretul celor de la Germanos, unul dintre motivele pentru care au atât de mulţi clienţi: începând din anul 2009, toate telefoanele cumpărate de la ei beneficiază de garanţie pe viaţă. În timp restul dealerilor oferă garanţia standard de doi ani „acoperită” de producătorii de telefoane mobile, Germanos vine cu garanţia pe viaţă.

Şi pentru că utilizatorii de telefoane mobile nu sunt toţi „tineri cu vârstele cuprinse între 25 şi 35 de ani, cu venituri peste medie şi cu studii superioare”, Germanos s-a gândit şi la acei clienţi în vârstă sau doar atehnici care se pot lovi de anumite probleme minore, dar care-i împiedică să-şi folosească telefoanele, aşa că oferă serviciul de „prim ajutor” pentru telefoane în cadrul tuturor magazinelor sale. Un lucru bun pentru părinţii cărora copiii le sunt plecaţi la facultate ori pentru bunicii care nu vor să-şi deranjeze nepoţii cu problemele lor.

Se pare că, pentru Germanos, 1996 a fost un an bun.

Articol de promovare a companiei Germanos cu ocazia împlinirii a 15 ani de prezenţă în România.

Germanos este lanţul de magazine telecom unde găseşti telefoane mobile, camere foto, GPS-uri, memorii, accesorii, baterii, Internet şi telefonie mobilă şi fixă, servicii şi sisteme de recepţie de programe TV prin satelit şi terestru, laptopuri plus servicii moderne precum G-ticket, G-agenda, G-garanţie, G-precomandă.

2 thoughts on “Şi totuşi, 1996 a fost un an bun”

  1. .. Toata treaba asta cu „garantia pe viata” tine de raspunsul la intrebarea: Cine mai vine cu telefonul mobil dupa 6 ani la garantie? Va dam unul nou, mai bun. daca nu stiai, un telefon mai bun decat unul de top de acum 6 ani, costa fix… 100 de lei.
    Era o chestia asemanatoare pt memorii (RAM) – garantie „pe viata” Nu mai spun ca, inca o data, sansa ca cineva sa vina cu vreun electronic la reparat dupa 5 ani e infima (in general sansa de a crapa a maxima la inceput si la sfarsitul perioadei de viata). Ma rog…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.