Socoteala de-acasă…

…nu s-a potrivit cu cea de la redacţie, drept pentru care azi am fost obligată să merg la muncă. Nici dimineaţă nu scap, e musai să ajung la poşta de colete, care are program de vămuit doar marţea şi joia, între 9 şi 12. Foarte distractiv! Şi dacă tot nu am dormit azi, să vă povestesc cum a fost în Austria.

A fost superb. Ca şi prima dată când am ajuns pe-acolo, m-am [re]îndrăgostit la prima vedere de Salzburg. Am mai vizitat Innsbruck-ul şi mai multe orăşele/sate din zonă.

În primul rând am remarcat curăţenia. Este tât de curat, încât nici să scuipi pe jos nu m-ar fi lăsat inima – dar eu fiind o doamnă, nu scuip [serios, mama!]. Apoi, iarba tunsă scurt şi îngrijită, căsuţele „corecte”, zugrăvite în culori deschise, cu lemnăria maro, lemnele de foc pentru iarnă aşezate la linie, de parcă ar fi fost opere de artă, culorile toamnei, copaci cu frunze verzi, roşii, galbene. Oamenii liniştiţi, chiar zâmbitori, magazinele mici şi cochete, pensiunile şi hanurile atât de frumoase, încât aş fi jurat că am păşit într-o poveste…

Kitzbuhel este un judeţ de vis, cu sate frumoase, case frumoase, vaci sănătoase – frumoase şi ele. Acolo am stat noi, la hotelul SportAlm din satul Westendorf, pe care îl recomand oricui ar vrea să vadă un colţ de Rai pe pământ.

Innsbruck-ul mi-a amintit de Cluj-Napoca with a twist of Sighişoara, un oraş fain, dar nu mai fain decât Salzburg-ul.

Ca excursia să fie într-adevăr completă, la plecare am oprit în Salzburg, am urcat în cetate şi am băut o cafea – cea mai scumpă cafea din viaţa mea, 3,50 € – pe o terasă din cetate, de unde se vedea oraşul.

Deocamdată atât de la mine. Mai multe o să puteţi citi la Mufică pe blog, după ce se trezeşte.

Mulţumiri: Lucian, Sebi, Tertecu şi tata [ştie ei de ce].

8 thoughts on “Socoteala de-acasă…”

 1. Ce-tz zaceam io tata, faina tara avem, dar cand e sa visam Austria e baza!
  Nu vreau sa fiu tradatoriu de tara, dar e data dracului de faina Austria, mai ales Tirolul! Cine nu crede, poate sa se convinga.
  Pe mine m-a impresionat atentia cu care localnicii ingrijesc pana la cel mai mic detaliu fiecare palma de pamant sau iarba verde.

 2. Incearca si cu Wien daca iti place Austria. Viena e super marea smecherie a Austriei, acolo e rafinat superspiritul si esenta culturii austriece. Pentru asta o sa-ti trebuiasca cel putin doua saptamini dar numai daca esti o superorganizatoare e excursiilor, altfel o sa trebuiasca sa revii de citeva ori doua saptamini. E fain la Tirol dar la tzara ca la tzara tousi…
  Daca zici Austria atunci Viena e miezul din dodoashka :d

 3. Se merita din plin si Paris si Londra. Mie imi place Paris mult mai mult decit Londra si oricum parizienii mai mult decit londonezii (aici nici macar nu incape comparatie pentru mine).
  Iti doresc sa ajungi cit mai repede la Paris, e foarte mishteau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.