Somnul meu e cel mai dulce

În urmă cu trei zile, m-am trezit cu o durere puternică de gât. De atunci, nu pot face mișcări bruște ale capului, pentru că mă doare gâtul foarte tare. Am încercat să scap de durere cu masaj, cu Eqvagel, s-a ameliorat, dar nu a dispărut. Așa că iată-mă în ziua a treia, cugetând la cât de adânc îmi este somnul.

Uneori, mă trezesc și mă doare limba, la bază. Mi s-a întâmplat să mă panichez că am răcit, când de fapt era vorba despre o auto-mușcătură la baza limbii. Alteori, îmi amorțesc mâinile și nu sunt în stare să fac nimic cu ele timp de câteva zile.

Când eram mică, dormeam LEMN. Mai precis, puteai să tai și lemne pe mine, nu simțeam nimic, nu auzeam nimic. La maturitate (vorba vine), mi s-a zis că în momentul în care voi deveni mamă, voi auzi copilul plângând și instinctul matern își va intra în rol. N-a fost să fie. Ce-i drept, de câțiva ani am somnul ceva mai sensibil.

Acum 10 ani, dormeam pe Seinfeld. Adică puneam TOATE EPISOADELE din Seinfeld într-un playlist, îi dădeam drumul și mă culcam. Și volumul nu era dar la minimum. După o vreme, Sebi s-a cam săturat de coloana sonoră a nopților mele, așa că am redus volumul și dormeam cu capul pe o boxă din care se auzea același serial preferat.

Câțiva ani am dormit în liniște, după care unul sau doi ani am dormit pe sunete de ploaie și de tren în mișcare, eventual tren pe ploaie. De când am programul regulat, mă culc (teoretic) înainte de miezul nopții și mă trezesc la 6 jumate, nu mai am nevoie de coloană sonoră sau ceva. Pun capul în pernă și în câteva minute adorm. Și dorrrm!

Nu o dată mi s-a întâmplat să mă trezesc cu brațele amorțite complet, nu puteam nici ochelarii să-i prind ca să mi-i pun pe nas! Deci dorm, amorțesc, stau sucită, îmi torsionez mușchii și nu simt nimic… până dimineață.

Nici nu știu dacă-i un blestem sau o binecuvântare!

4 thoughts on “Somnul meu e cel mai dulce”

 1. Eu am probleme cu somnul de vreo 7-8 ani de zile.
  Cand am inceput sa am insomnii mergea sa adorm pe zgomot alb (un radio care nu era acordat pe niciun post). Mergea bine pana cand n-a mai mers, ma scotea din sarite zgomotul care altadata ma adormea. Apoi a functionat fosnetul facut de aerul miscat de un ventilator. Cand nici asta n-a mai mers am trecut pe pastile, suplimente de melatonina. Acum mai iau rar, doar cand ma apuca insomniile.

 2. Mie mi-e somn, fix cand nu trebuie. De regula dorm dusa si adorm imediat.
  Culmea, cand am zile mai libere si am posibilitatea de a ma culca mai devreme, nu ma ia somnul!
  Ei, dar sa dea dracii sa am de facut ceva pana tarziu, pentru munca, sau sa fiu mai ocupata, ca imediat mi-e somn :))) Si mereu imi promit ca, maine daca sunt mai libera, ma culc devreme.

  Si eu mai iau suplimente cu melatonina, ocazional. Problema e ca uit sa iau, ma frichinesc 2 ore, imi aduc aminte de pastila si imi dau seama ca mai am doar 6 ore de somn si mai bine nu mai iau, ca poate dorm prea adanc si nu aud ceasul :)).
  Am observat ca dorm foarte bine, atunci cand am un program stabil de somn si trezire. Adica, sa ma culc la ore fixe, cu o marja de vreo 30 de minute asa.

 3. Oooo! Mi-a intrat si mie primul comentariu dupa 800 de ani! :))) Minune de Pasti, iti zic eu!

  Nu stiu care e faza, de unele pur si simplu nu apar, cel putin, la ultimele articole. Ma enerveaza… Ia investigheaza, problema! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.