Spam offline în vremuri de criză

Am găsit în cutia poştală, săptămâna trecută, un plic pe care scria doar „bani”. Expeditor, nu, destinatar, nu, deci era clar că-i spam de la una dintre mirificele „instituţii financiare nebancare” care îmi tot umplu degeaba cutia poştală cu hârtie tipărită.

bani1

Când am deschis plicul, am descoperit că şi oamenii din instituţiile financiare nebancare au simţul umorului. Mai ales că în locul meu, plicul putea fi primit de vreun pensionar cu un venit de mizerie aflat în pragul sinuciderii sau de una dintre multele persoane care, de când a venit criza peste noi, şi-au pierdut locurile de muncă. Foarte amuzant!

bani2

După ce am despăturit hârtia inutilă, am aflat că firma lu’ peşte poate „să fie alături de mine” dacă am nevoie de bani. Să muriţi voi!

bani3

12 thoughts on “Spam offline în vremuri de criză”

 1. Scuze de off-topic, am un proiect pentru facultate si as dori un scurt interviu de la tine (legat de blog in special),daca ai timp. Daca esti de acord o sa iti trimit cateva intrebari pe mail si tu poti sa imi raspunzi la care vrei dintre ele, prin mail sau pe blog..

 2. Si eu am primit asa ceva prin posta in Arad. Cel mai corect din partea lor era sa puna inauntru si 100 de euro ca sa respecte mesajul de pe plic :))

 3. Multumesc mult pt raspuns, maine dupa-amiaza ti le trimit si imi raspunzi cand poti tu, si la care vrei tu. O seara placut.

  On topic: la mine in camin toata lumea a primit porcaria aia nesolicitata de la Readers Digest sau cv de genul, trimise in numele Andreei Marin. Parca o sa ma convinga pe mine sa cumpar carti daca imi trimit „scrisori de dragoste”. Mai ales ca implica piramidale.

 4. Nu e vorba de convorbiri cu supra-taxa, Topy; firmele astea chiar fac imprumuturi doar ca in conditii mult mai dure (ca si dobanda vorbind) decat in cazul bancilor.

 5. Si-o fi deschis niste camatari vre-o firma de imprumuturi… si dupa ce imprumuti banii , in loc de desfasurator de rambursare iti trimit o poza cu doi recuperatori cat usa.

 6. Culmea culmilor este ca am o cunostinta careia i-a murit o ruda la inceputul lui iunie si nu avea cum sa faca rost de bani instant. Si a sunat la ei. „Da, va va contacta cineva in cateva ore si in maxim-maximorum 48 de ore veti avea banii”. E, a sunat ala asa cum am mers eu cu voi in grup la mare. Am pus mana de la mana si am ingropat mortu’. Zilele trecute, telefon.
  „- Sunt State de la Pro……”.
  „- Asa, si?”
  „- Am fost anuntat ca ne-ati contactat pentru un credit”
  „- Extraordi-lingura si nemai-polonic! Mortul meu are deja facuta slujba de sase saptamani si voi vreti sa-mi dati bani pentru inmormantare???”
  „- A, da? Pai, poate va folosesc pentru altceva… Nu? Am inteles. Voi reveni cu un telefon zilele urmatoare, poate se iveste vreo situatie in care aveti nevoie de noi si va e rusine sa sunati”

  :)) =))

 7. Nenorocitii de la firma care ti-a pus plicul ala au niste dobinzi comparabile cu ale camatarilor…Doamne fereste sa apelezi la asa niste sacali…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.