Statistici

Articol publicat în Iaşi Plus

Scris de mr. Lala

Cele mai recente surse de presă dau nişte statistici care te pun pe gânduri. În sensul că draga noastră ţărişoară are un număr aproape egal de oameni activi cu pensionarii. Ce înseamnă asta? Că persoanele active lucrează pentru pensionari şi să nu fiu înţeles greşit, şi pensionarii au lucrat la viaţa lor, dar cred că cei pentru care au lucrat pensionarii înainte acum sunt şi ei pensionari, dar mai vechi. Deci peste puţin timp s-ar putea să fim o ţară de pensionari care au lucrat unul pentru altul, să mai rămână vreo 20 la sută din populaţie care să lucreze pentru ceilalţi pensionari şi să aşteptăm să ne trimită bani neamurile din Spania sau Italia, ca să facem case, să facem investiţii şi să ducem în sus economia ţării.

Pentru orice guvern e bună asta cu pensionarii, că dacă dai o mărire de pensii în ajun de alegeri, cade bine. Şi dacă te gândeşti că aproape jumătate din populaţia votantă o reprezintă pensionarii, rezultatul îl poţi ghici chiar dacă nu ai 10 clase.

Ce concluzie putem trage de aici?

– nu avem cu cine ara ogoarele, cu cine construi, aducem chinezi care să sape şi să coase la maşini.
– o grămadă de tineri pensionari (care au ieşit la pensie între 35-45 de ani, nu vă miraţi, că sunt cazuri clare din armată, minerit şi altele), mai lucrează şi la al doilea job, sau chiar au afaceri.
– mărim pensiile, dar micşorăm puţin salariile, permitem să se scumpească puţin gazul, alimentele se scumpesc şi ele, şi viaţa devine un calvar.

Cu cine să voteze bieţii oameni, dintre care jumătate sunt pensionari? Cu cine le măreşte pensia, că aia e sigură!

Ce să mai zic? Comuniştilor, sunteţi depăşiţi! Au ăştia metode noi, bune, eficiente, nu mai apucaţi ciolanu’ niciodata. Nu că mi-aş dori acest lucru, dar nu mai sună bine când zici stânga sau dreapta. Cred că sunt noţiuni depăşite. Greu de ales, că tot rău iese! Ferească-ne gaura neagră de şi mai rău!

1 thought on “Statistici”

  1. Asta se intampla si datorita smecheriilor care se fac pentru a iesi la pensie mai devreme. Persoane care mai au de muncit 2,3,5 ani dau spaga pentru a iesi mai devreme. Cunosc persoane care s-au internat intr-un spital de nebuni (Voila) pentru a se pensiona pe caz de boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.