Sticla pătrată de AQUA Carpatica devine de colecție

În urma unui proces, cei de la Valvis Holding și Carpathian Springs au pierdut dreptul de a folosi pentru apele lor minerale AQUA Carpatica sticlele pătrate.

Mai mult, reprezentanții AQUA Carpatica sunt acum nevoiți să retragă de pe piață toate sticlele pătrate de apă și să distrugă pe cheltuiala lor toate ambalajele care poartă reproducerea grafică a mărcii tridimensionale. 

Așa cum reiese și din sentința de mai jos, cei de la AQUA Carpatica au folosit designul sticlei pătrate încălcând copyright-ul deținut de o altă firmă, Grenki List licenciranje, d.o.o., din Ljubljana, Slovenia (brandul VODAVODA – dacă dați click veți vedea asemănarea uimitoare). În trecut, CNA a interzis o reclamă prin care AQUA Carpatica susținea că este singura apă minerală din lume fără nitrați.

Tribunalul București a dispus retragerea de pe piață a sticlelor comercializate sub denumirea AC AQUA AC. Decizia nu este definitivă.

Dispune anularea mărcilor naţionale MN 112110/2010 „AC AQUA AC”; MN 112111/2010„AC AQUA AC”; MN 126035/2011 „AC AQUA AC” aparţinând pârâtei VALVIS HOLDING SA şi a mărcii naţionale MN 120264/2012 „AQUA CARPATICA” aparţinând pârâtei Carpathian Springs SA pentru produsele din clasa 32. Constată încălcarea dreptului de folosire exclusivă asupra mărcii comunitare tridimensionale MC 007041098 înregistrată din data de 24.06.2008 pentru produse din clasele 5 şi 32 conform Clasificării de la Nisa şi asupra dreptului de autor deţinut cu privire la reprezentarea grafică a buteliei comercializate şi protejate sub denumirea VODAVODA; Obligă pârâtele VALVIS HOLDING SA şi Carpathian Springs SA la încetarea imediată a folosirii semnului reprezentând forma grafică a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC AQUA AC pentru oferirea de produse, publicitatea (prin internet sau prin orice altă metodă, inclusiv prin afişarea semnului la intrarea în magazine, pe pereţii magazinului, aplicarea pe materialele consumabile gen sacoşe, pungi, hârtie de ambalatcutiietc.), fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse; Obligă pârâtele menţionate să retragă de pe piaţă toate produsele ce aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuală şi industrială ale reclamanţilor şi să distrugă pe cheltuiala lor toate ambalajele ce poartă reproducerea grafică a mărcii tridimensionale MC 00704109. (sursa)

Ouch! Să vezi de-acum anunțuri pe olx: vând sticlă pătrată de AQUA Carpatica, cer și ofer seriozitate. :))

7 thoughts on “Sticla pătrată de AQUA Carpatica devine de colecție”

  1. Nimeni nu te impiedica sa o cumperi daca nu mai are forma patrata. In schimb era foarte ok ca avea gura mai mare, precum sticlele de lapte. Ca-i patrata, ca-i rotunda tot la gura o duci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.