Ştirile Pro TV, altfel de 1 Decembrie

Ziua Naţională a României a însemnat o premieră pentru Pro TV – cel puţin pentru anul în curs: la ora 19 a început jurnalul de ştiri, prezentat de Andreea Esca. A fost cel de-al şaptesprezecelea an consecutiv în care Esca a început jurnalul cu „Bună seara, România! Bună seara, Bucureşti!”. Şi mi-a plăcut. 

Am avut ocazia să vedem şi altfel de ştiri. Ştiri de bine, ştiri pozitive, poveşti ale românilor care au reuşit în viaţă, fie plecând în lume, fie rămânând acasă şi muncind pentru a ieşi din… mizerie. Am revăzut povestea lui Emanuel, cândva un copil al străzii drogat, acum un angajat model la Hotelul Intercontinental. Am aflat povestea unor studenţi români la Oxford, a unei românce plecate din ţară la vârsta de patru ani care acum e „muză” pentru Karl Lagerfeld, povestea celor doi bănăţeni – Romeo Dunca şi Nelu Tăiţelu’ – care vor să construiască la Semenic o pârtie de schi etc.

Poveşti faine, poveşti de viaţă, oameni faini, vorba aia, care ar merita să apară mai des la ştiri, în locul crimelor şi al violurilor pe care Pro TV ni le serveşte cu polonicul în fiecare seară.

Îmi place România, te iubesc. Vreau să văd mai multe reportaje la care se vede că s-a lucrat mai bine de o zi, vreau să văd mai multe ştiri de bine şi mai puţine crime. Lucrurile bune fac parte din viaţa noastră, din realitatea românească, în egală măsură cu scandalurile, crimele şi violurile.

Duminică am deschis iarăşi televizorul la ora 19 şi prima ştire a fost despre o crimă. L-am închis şi mi-am văzut de ale mele. Am văzut că se poate mai bine, am văzut că se poate şi altfel, nu mai vreau să mă întorc la mizerii.

Mă auzi, Pro TV?

3 thoughts on “Ştirile Pro TV, altfel de 1 Decembrie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.