Ştirile sau ceaiul?

Noi, românii, nu avem obiceiul de a lua ceaiul la ora 5, ca englezii. Am dezvoltat, în schimb, un obicei prost: la aceeaşi oră, ne aşezăm frumos în faţa televizorului şi ne uităm la „mortăciunile” din curtea vecinului. Ne place să vedem cum mor alţii? Ne fascinează moartea sau doar ne bucurăm când vedem că doamna cu coasa ne-a ocolit şi astăzi?

Care o fi explicaţia pentru apetitul românului pentru ştiri morbide?

Noi nu luăm ceaiul la ora 5, noi ne luăm porţia de… morţi la ora 5. Pâine şi circ? Lăsaţi pâinea, daţi-ne mai mult circ, ăsta ne face fericiţi! Trist, să moară Bibi!

Apropo, who the fuck is Bibi?

P.S. Cum sunt prezentate ştirile de la ora 17 pe site-ul Pro TV? Aşa:

Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile României, de oriunde apar fulgerător cele mai spectaculoase şi incitante informaţii. […]
Monica Dascălu adună segmente din spectacolul vieţii din toate colţurile ţării. Prezentatoarea Ştirilor de la ora 17:00 intră în legătură cu staţiile locale pentru a lua pulsul tuturor regiunilor, pentru a surprinde poveşti reale cu farmec local, dar cu o istorie şi personaje incredibile.

Deci „poveşti cu farmec local” – asta face toţi banii. Şi tot ratingul!

4 thoughts on “Ştirile sau ceaiul?”

  1. bibi e poreclita prietena mea cea mai buna:))
    in alta ordine de idei, stiu ca acum vreo 10 ani ma bateam cu mama la ora 5 pe televizor, pt ca atunci erau stiri mai acatarii, pe TVR cultural, ea voia sa se uite la ele, eu..la desene.
    Dupa un timp am renuntat, am trecut la calculator. Ce e drept, ne-am obisnuit asa,si mai speram ca poate, intr-o zi, vor da si vesti bune.
    Ceea ce ma frustreaz ape mine nu e ca se uita la stiri. Dar ma cheama din 2 in 2 minute in sufragerie [la 3 camere de mine] Vino sa vezi ce zice [ba de scoala, ba de subiecete care ma vizeaza..] eu NU VREAU. Sper sa nu ajung la 40 de ani sa ma uit la stiri la ore fixe, ca le urasc:))

  2. „Ne place să vedem cum mor alţii?”
    Azi am citit ca in Milano a fost expus un manechin care putea fi vizionat cum moare in scaunul electric….a avut un mare succes si foarte multi s-au adunat sa vada cum „isi da duhul” (declara primarul orasului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.