La Constanţa în gară

Înainte de a pleca de la naşi, vineri seara, eu şi Sebi am vrut să luăm „ronţănele”, adică chestii de mâncat pe tren, pentru că ne aşteptau minimum 14 ore de mers în picioare, în tren.

La chioşcul din stânga gării, chiar la intrare, preţurile erau după cum urmează:

 • corn cu ciocolată O’Lala [apropo, ar trebui să le denumească O’Bârgău dacă vor să le mai cumpăr] – 3 lei
 • pufuleţi – 2 lei
 • apă minerală Carpatina, la doi litri – 6 lei
 • bere Skol caldă, la doză – 4 lei
 • banane – 10 lei/kilogram
 • piersici – 7,5 lei/kilogram

Aşa am plecat din gară doar cu o sticlă de apă. Am preferat să dăm aceiaşi bani – trei lei pentru un amărât de corn cu ciocolată – în tren, unui vânzător ambulant, decât să facă hoţii din Constanţa plua mare pe spinarea noastră.

Înainte de gară, am oprit la o farmacie, unde o vită calculase că pentru trei cutii de medicamente a 2,3 lei fiecare, de la 10 lei trebuie să îmi dea rest 60 de bani. Nu i-a mers.
Mulţumesc vânzătorilor din Constanţa pentru că m-au convins că nu am de ce să revin pe litoralul românesc. Nu sunt chiar atât de bogată încât să-mi permit să-mi petrec concediul la mare, în România. Aşa că în noiembrie, în luna de miere, eu şi Sebi ne vom relaxa pe alte plaje, în alte ţări, unde există preţuri mici şi servicii ireproşabile.

15 thoughts on “La Constanţa în gară”

 1. Andreea, ia du-te tu mâine până în gară şi fă o poză la lista de preţuri de afară. Sau cumpără o apă minerală la 2 litri şi spune-mi că nu e 6 lei.
  Aşa mă enervează oamenii ca tine, care vin şi îţi spun în faţă că nu e aşa, când eu am fost acolo şi am dat banii ăştia pe produsele cumpărate.
  Sau poate ştii tu mai bine cât m-a costat o apă minerală? Poate preţurile afişate în geam erau doar pentru mine? De ce nu, poate m-a văzut mai albă şi s-a gândit să-mi ceară doar mie 2 lei pe o pungă de pufuleţi?!

 2. denisa ai mare dreptate .acasa am fost agent de vanzari si nenorocitii aia de la darcor exim srl …societatea care administreaza marketul:)) sin gara au niste preturi de te doare capul (macar daca ar face platile la timp catre furnizori) sunt niste tepari jegosi

 3. HOOOO CÎTĂ NESIMŢIRE!!
  no bine, dar trebuia să-i întrebi de ce-s aşa nesimţiţi.
  că eu am văzut în weekend un flacon de suc de 0.5 l laaa … laaa .. laaaa..
  ŞASE LEI!!!!!
  te-am bătut.

 4. nu-mi suna deloc a inflorituri – si in garile din Bucuresti si Brasov e la fel: de cel putin 2 ori pretul din supermarket-uri. singurele preturi normale se gasesc la dozatoarele de cafea, ciocolata calda & ceai

 5. Mihai, şi dacă-i întrebam… ce? Crezi că îmi făceau reducere pentru ochi frumoşi? Fix pix. Îi doare la bască. Speră să se îmbogăţească într-o vară. Ei bine, nu de pe urma mea. Io nu mai am ce căuta la marea noastră cea frumoasă.

 6. Daca o sa am drum pe la gara, o sa ma duc expre sa fac poza. Acum 1 sapt (daca nu mai putin) am fost la gara sa iau pe cineva, si mi`am cumparat o apa la jumate. A costat 2,5 lei. Si nu e un pret exagerat avand in vedere ca la supermarket este 1,5 – 1,7 lei. Iar apa la 2l nu era in niciun caz 6 lei.
  Daca totusi erau preturile astea, puteai sa te duci la chioscurile cu ziare, care sunt la 20-30 de metri fata de gara..si acolo preturile sunt `normale`. Unii oameni exagereaza cu preturile litorale..si nu ma refer doar la preturile de la alimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.