Succesul Nokia Tune

Nokia Tune este sunetul de apel implicit de pe toate telefoanele Nokia. În ciuda faptului că fiecare telefon vine cu mai multe ringtone-uri instalate încă din fabrică, Nokia Tune a prins pentru că-i o melodie foarte faină. Aş zice că-i printre cele mai recognoscibile „bucăţi” muzicale, dar nu ştiu dacă aş avea dreptate.

Actualmente am două telefoane Nokia, N9 şi E63. Unul e smartphone, celălalt are doar liceul terminat, dar nu mi-e ruşine cu el, am stat pe net şi am ascultat muzică la el fără probleme, iar acum mi-e drag pentru că bateria ţine cu zilele, lucru pe care nu-l întâlneşti la nici un smartphone. Pe ambele telefoane mi-am setat ringtone-ul Nokia Tune, doar că de când Sebi a găsit pe net bucata de mai jos, denumită Nokia in rock, am renunţat la sunetul default de pe Nokia N9.

E drept că după şase luni de trezit pe melodia asta, m-am cam săturat de ea – deci se poate spune că dragostea pentru un ringtone durează şase luni. Şi totuşi, pe celălalt telefon am de ani buni sunetul de apel Nokia Tune. A fost o vreme când aveam alt telefon şi aş fi vrut să-mi transfer Nokia Tune pe el, ca să sune la fel ca un Nokia; nu s-a putut şi mie nu mi-a trecut prin cap că aş putea găsi ringtone-ul în format mp3, pe net.

Fun fact: Nokia Tune a fost compusă în urmă cu 110 ani, adică în 1902, de spaniolul Francisco Tárrega.

Mi se întâmplă aproape în fiecare zi să merg pe stradă şi să aud melodia asta. Şi atunci duc, instinctiv, mâna la buzunar sau geantă, să „simt” vibraţiile şi să văd dacă nu al meu sună. Noi, proprietarii de Nokia care avem ca ringtone Nokia Tune, suntem ca o sectă ciudată. Da, da, sunt conştientă că e posibil ca mulţi dintre cei care au sunetul ăsta de apel să-l fi lăsat pentru că era default implicit şi le-a fost prea lene să-l schimbe; dar parcă-s prea mulţi ca să fie toţi leneşi. Eu nu de lene le-am setat, ci pentru că îmi place Nokia Tune. Şi nu doar mie:

Nu ştiu nici o altă marcă de telefoane mobile care să fie atât de uşor de recunoscut după sonerie. Voi?

6 thoughts on “Succesul Nokia Tune”

  1. eu nu! deși sînt la al treilea nokia, primul lucru a fost să schimb ringtonul, ca să nu intru în gimnastica aceea colectivă cînd sună un nokia (la ferl de stupidă cu cea care se execută la trecerea pe lîngă biserică! și urăsc melodia.

  2. Ii dau dreptate lui milli! Si da, adevarul e ca sunetul este inconfundabil si nu cred ca este persoana care sa nu recunoasca nokia tune-ul. Cand am avut prima data nokia o aveam ca ringtone, chiar daca am avut mai tarziu cu mp3, tot de la nokia, tot inconfundabilul nokia tune aveam ca ringtone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.