Sugru

sugruSUGRU, (firmă, marcă) s. propriu. Self-setting rubber. Produs dintr-un silicon asemănător cu plastilina care, în contact cu aerul, se întăreşte, păstrându-şi forma în care a fost modelat. Poate fi folosit pentru izolaţii, reparaţii, modificarea şi îmbunătăţirea unor obiecte: pentru a crea un mâner ergonomic la o unealtă, un suport pentru telefonul mobil sau… orice altceva. [definiţia îmi aparţine]

Cam tot ce-ţi trece prin cap poate fi creat cu Sugru. De ce i-au zis aşa nu ştiu*, sună a „sugrumat”… dar pare materialul perfect pentru micul meseriaş român care se pricepe să repare orice şi dacă nu se pricepe, găseşte el un tutorial pe YouTube şi o rezolvă.

sugru

Trei pacheţele de Sugru costă aproximativ 45 de lei cu tot cu transport. Mai multe variante găsiţi pe site.

„Five years later, and I’d never found a good name. One day around now, riding downhill on my bike I thought of the word sugru, inspired by the irish word for ‘play’. I fell in love with it”.

De aici. Să citiţi povestea, e impresionantă şi mă mir că nu am auzit de Sugru până acum, când mi l-au recomandat în newsletter prietenii de la Crumpler.

7 thoughts on “Sugru”

  1. A, e mai accesibil decât imprimantă 3d cum îmi imaginez că în câțiva ani va fi accesibilă așa, pentru omul de rând. Nu-mi iau pentru că dacă-l am în casă mă apuc de creat obiecte și n-are cine să mă oprească!
    Și da, numele e de mare efect.

  2. Dupa cum vad este cam acelasi lucru cu Poxipol,. Nu stiu daca mai tineti minte reclama aceea cand au lipit doua tuburi si apoi au tras cu un camion de ele si nu s-au rupt de la imbinare. Ma cam uimea reclama aceea cand eram mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.