Sunt pentru colectarea selectivă

Prima dată am văzut „cum se face” în Austria, chiar dacă în Bucureşti şi – poate – în alte oraşe mari din România existau deja containere pentru aşa ceva [dacă-mi amintesc eu bine]. Apoi, încet, ardeleneşte, au început să apară şi pe la noi containere frumos colorate, în care putem arunca hârtie, plastic, sticlă, metal, carton.

O să ne ia ceva timp să ne obişnuim cu aceste dovezi ale civilizării noastre aproape forţate, dar până la urmă, sper că vom învăţa cu toţii să le căutăm, în loc să le evităm. Cred că este pentru binele nostru să facem asta cât mai repede.

Ca să n-o mai lungesc, eu am tot scris despre colectarea selectivă, mai mult pe blogul mai pragmatic pe care-l administrez, dar feedback-ul se lasă aşteptat. Am citit undeva părerea unui om supărat că acele containere instalate de curând în mai multe locuri din Deva arată urât şi că oricum n-o să le folosim, deci de ce s-au mai instalat? Culmea este că deveanul supărat e foarte, foarte tânăr. Dar să nu generalizăm.

Haideţi să colectăm selectiv, ne facem în primul rând nouă un bine.

P.S.: Citiţi şi asta, dacă vreţi să vedeţi ce bine scriam în tinereţe.

6 thoughts on “Sunt pentru colectarea selectivă”

  1. denisa,la noi va mai dura ceva..in plus de asta,bucatariile din ,,afara”,sunt dotate in sertarul de la ghiuveta, cu spatii separate pentru gunoiul menajer,plastic,hartie,metal..la noi unde d-ne iarta-ma sa le pui pe toate?clar,de-a valma..
    mie sincer,imi este acum f greu sa le pun amestecate,dar nu am ce face…

  2. Mie mi se pare treaba facuta pe jumatate. Cand sunt colectate, toate containerele sunt golite in aceeasi masina, in acelasi loc, cum se proceda si pana acum. Sunt luate la mana la destinatie si sortate din nou sau cum..?

  3. Sunt luate la mana dupa chiar daca sunt ridicate de masini separate. Niciodata nu poti avea incredere in oameni. Uitati-va intr-un container din-ala si vedeti pungi de plastic intre hartii etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.