Cum sunt vegetarienii care nu se declară „convinşi”?

Am auzit în seara asta, la MasterChef, cum un concurent spunea despre el că este „vegetarian convins”. Nu e prima dată când aud expresia asta şi nu pot să nu mă întreb de ce insistă vegetarienii să spună despre ei că sunt convinşi?

Ce, vegetarienii care nu fac un titlu de glorie din faptul că nu mănâncă carne alimente de provenienţă animală nu sunt convinşi? Şi pe ăştia, convinşii, cine i-a convins? Ori s-au convins singuri? 

Nu prea aud oameni care să se laude că sunt carnivori convinşi sau nefumători convinşi sau consumatori de lichide convinşi. Înţeleg, eşti un vegetarian ABSOLUT, eşti deja CONVINS [de către cine, totuşi?] că nu vei mânca niciodată ceva care a avut părinţi, dar de ce ţii să subliniezi că eşti convins? Crezi că eu nu sunt carnivoră convinsă? Sunt, dar mă vezi declarând asta despre mine aşa cum toţi bătrânii trecuţi de 65-70 de ani insistă să-şi menţioneze vârsta? Nu.

Poate că atunci când spui despre tine că eşti vegetarian convins, o faci preventiv, ca să nu se deranjeze interlocutorii să te convingă că greşeşti? Stai liniştit, vegetarianule convins, aşa cum tu crezi că eu mănânc chestii care nu-mi sunt destinate, şi eu cred că tu mănânci din „porţia” animăluţelor pe care urmează să le halesc eu.

Şi oricum nu o să încerc să te conving să îţi schimbi stilul de viaţă doar pentru că eu cred că al meu este cel corect – asta se numeşte extremism şi nu îl practic.

2 thoughts on “Cum sunt vegetarienii care nu se declară „convinşi”?”

  1. O fi vrut omul sa sublinieze ce mult crede in stilul de viata ales. Ca de, si eu, de exemplu, sunt bautoare de vin convinsa. Mda, ai dreptate, mai bine nu declar asta in public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.