TABU scrie o carte

Revista TABU anunţă un proiect „extrem de ambiţios”: o carte ce va fi scrisă de cititoarele revistei, „cu mari şanse să devină un produs ce va revoluţiona stilul chicklit”. Mă scuzaţi două secunde, să caut definiţia stilului chicklit, că pe mine la şcoală nu m-au învăţat.

Nimic pe wikipedia, nimic pe dictionary.com. Să vedem Google ce zice… pardon, Google zice că-i cu cratimă: chick-lit. Aşa l-am găsit şi pe Wikipedia:

„Chick lit” is a term used to denote genre fiction written for and marketed to young women, especially single, working women in their twenties and thirties. The genre’s creation was spurred on, if not exactly created, by Sue Townsend’s Adrian Mole diaries which inspired Adele Lang’s Confessions of a Sociopathic Social Climber: The Katya Livingston Chronicles in the mid-1990s.

Mno, acu’ le iertăm pe chicksele de la TABU, ele vor să revoluţioneze un stil pe care nici nu ştiu să-l scrie corect.

Citim mai departe…

Cu sprijinul unui editor specializat am realizat primele rânduri dintr-un capitol pilot, material ce înfăţişează portretul amănunţit al personajului principal, Liza […]. În lectura de faţă, eroina noastră, talentată jurnalistă de lifestyle la revista Buzz Magazin, și asistenta exigentei Ella Simone, ne surprinde, trecând printr-un moment crucial al carierei, în care zilele lungi de la birou sunt mult prea demanding pentru ca ea să mai continue sub acoperişul colosului trust, Concept Media.
Imprevizibilul se întâmplă atunci când, agitată că ar trebui să se prezinte pe ultima sută de metri la un eveniment monden de extremă importanţă, provoacă un jenant incident in faţa liftului companiei, fapt ce introduce în scenă prezența unui bărbat misterios ce se oferă s-o ajute. Aici se rupe firul epic.

De s-ar rupe de tot…

Deci e vorba de o tânără corporatistă, da? Ei bine, dragi chicks de la TABU, vă propun să vă inspiraţi de aici pentru continuarea „romanului”: link. Sunt vreo 30 de episoade din care vă pot ieşi 30 de capitole despre viaţa unei corporate bitch cu un program foarte demanding.

Enjoy!

8 thoughts on “TABU scrie o carte”

 1. De parca nu erau de ajuns telenovelele care povestesc idilele secretarelor cu seful si apoi apare tipul din lift si(aceeasi poveste tipica)..ne trebuia si o carte..sunt curioasa ce telenovelista renunta la castronul de seminte pe care il mananca in fata televizorului pentru a rasfoi o carte..

 2. Iaca!
  Chicklit , expresie fol pe Amazon.

  http://www.amazon.co.uk/chicklit-mega-list-american/lm/2SJOL8L500PAL

  si nu numai.

  Ce daca spune Wikipedia Chick Lit ? Din cate stim Wikipedia nu e o autoritate in materie de lingvistica, topica sau vocabular urban. E tot continut generat de utilizatorul de rand. Nici Amazon.. in materie de literatura, chiar daca o vinde.. Cat despre Google. :))) Forget it.

  Ne dai lectii de vocabular dar argumentele tale se bazeaza pe Google si Wikipedia.

  Stim c-ai vrut sa pari isteata.

 3. By the way

  Te contrazici singura

  Nimic pe wikipedia, nimic pe dictionary.com. Să vedem Google ce zice… pardon, Google zice că-i cu cratimă: chick-lit. Aşa l-am găsit şi pe Wikipedia:

  “Chick lit” is a term used to denote genre fiction written for and marketed to young women …

  Parca zisasi ca pe wikipedia n-ai gasit nika. Aaaa .. Ai gasit… Si ? E cu cratima sau fara ? Eu vaz ca e fara

 4. un mare exemplu de lipsa. aia de informare. pe bune, te-au dat afara d la conf d presa sau d ce esti asa rautacioasa? unii kiar s-au inscris la proiectul ala. si stiu si ce-i cu literatura pt gagici. nu exemplu ala trist de copiat de la hotnews.

 5. Nu m-au dat afară „d la conf d presă”, sunt răutăcioasă prin natura mea. Ştiu că unii s-au înscris la proiectul ăla, doar pentru orice „proiect” se găseşte cineva cu prea mult timp liber.
  Vă urez succes în redactarea minunatei cărţi. Între timp, mă scuzaţi, eu mă duc să termin de citit o carte adevărată, scrisă de o scriitoare. ;)
  S-avem spor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.