Televiziuni maneliste

Ne-am săturat de manele şi manelişti, sunt peste tot! Auzi manele dintr-o maşină scumpă, cu geamuri fumurii, care trece pe lângă blocul tău, pe lângă clădirea în care lucrezi, pe lângă terasa la care te-ai oprit ca să bei o cafea. Auzi manele de la vecinul din blocul alăturat, suni la poliţie şi ţi se spune să ai răbdare şi să fii înţelegător, că poate au şi oamenii [?] ăia un eveniment în familie. Le auzi peste tot şi simţi că ţara ta nu te mai vrea, că nu mai aparţii şi că următorul pas este emigrarea.

Deschizi televizorul ca să vezi ce s-a mai întâmplat în ţară şi ce vezi?

 • Botez într-o familie înstărită de romi din judeţul Hunedoara. Fundal sonor: manele.
 • Bătaie la un concert de manele, în Buzău. Fundal sonor: manele.
 • Nuntă ţigă de romi în Timişoara, cu bodyguarzi care se poartă urât cu „jurnaliştii”. Fundal sonor: manele.
 • Alt botez, ceva cu o cravată din aur. Fundal sonor: manele.
 • Nuţu Cămătaru află azi dacă va fi sau nu liber. Fundal sonor: manele cu dedicaţii pentru Nuţu, fără număr.

Păi ce facem, televiziunilor de ştiri?

Îi criticăm, dar facem ştiri despre ei ori de câte ori avem ocazia? Zicem de Becali că-i prost, dar ne facem o altă televiziune, „de sport”, în care opt ştiri din zece sunt despre ce a mai făcut Becali? Ne dăm cu curu’ de pământ că ne sunt promovate non-valorile, dar facem din nunta lui Borcea „evenimentul anului”? WHAT THE FUCK?!

12 thoughts on “Televiziuni maneliste”

 1. de 2 saptamani aud si in timpul zilei dar mai ales a noptii manele incontinuu(De la un bar din zona). Si acum urmeaza partea cea mai amuzanta : nu pot depune plangere pentru ca nu stiu adresa exacta. Nu-mi ramane decat sa ies intr-o noapte sa perind tot cartieru in speranta ca voi gasi localu

 2. in ceea ce priveste manelele ca fundal sonor se poate si mai rau.

  Am avut acum cateva zile o experienta demna de Zona Crepusculara cand langa mine a oprit la un stop un scuter, din ala micu’, bland si bun, cu doi domnisori pe el care…ascultau fooarte tare o manea. N-am vazut unde dreaq aveau boxele, ca n-am investigat da’ se auzea tare rau.

  Si pentru ca scuterul merge incet am auzit maneaua multa vreme pana cand s-au indepartat de mine…

 3. Mare dreptate ai .Ne plangem de manele si manelisti si tot comportamentul lor dar avem parte de acestea din ce in ce mai mult. Chiar si televiziunile au devenit fane de dragul audientelor. Eu dispun de un vecin pasionat de gen si pot sa spun ca nu-mi este prea comod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.