Am testat: camera video pentru mașină de la Tellur

Zilele astea testez, din nou via BuzzStore, un set de produse Tellur: cameră video („martor”) pentru mașină, modulator FM, selfie stick și un suport simplu pentru tabletă.

Evident că toată lumea e mai interesată de gadgetul care filmează decât de cele statice, așa că azi vă povestesc despre camera video primită în teste de la Tellur. 

În primul rând, trebuie să știți că este o cameră video ieftină. Camera video auto HD DVR are acum un preț de 87 de lei, deci părerea mea este că li se adresează celor care nu au prea mulți bani de dat pentru un astfel de gadget (sau accesoriu?), dar simt, totuși, nevoia unui „martor” în eventualitatea unui incident petrecut în traficul nebun din țara noastră.

Și e de înțeles. Cu toate că am două GoPro-uri mai vechi de la Sebi, nu m-am gândit să le cumpăr acumulatori noi și să le adaptez pentru a le folosi în mașină, pentru că e nevoie de tot felul de sisteme de prindere care costă și… pentru un utilizator fără pretenții, o cameră care vine deja cu propria-i ventuză și care a fost special creată pentru a filma în trafic este ideală, mai ales la banii ăștia.

Deocamdată asta e prima filmare pe care pot să v-o arăt, făcută cu camera auto primită în teste. Mi se pare că imaginea e cam roșiatică. Calitatea imaginii lasă și ea de dorit… Sunt sigură că dacă aș avea un parbriz mai curat și dacă aș citi instrucțiunile înainte, ar ieși o filmare mai bună, ceea ce plănuiesc să fac: o filmare mai coerentă, în viitorul apropiat. Numai să bag motorină! :D

Camera nu filmează într-o singură bucată, ci împarte toate filmările în bucățele de câte două minute. Lucrul ăsta poate fi foarte util atunci când ai nevoie de o singură bucată și nu ai chef de editat filme mari sau nu ai cu ce să editezi un film de, să zicem, două ore, dar poate să te și încurce, dacă ai nevoie de o filmare de zece minute și trebuie să lipești, cumva, cinci filmulețe. YouTube nu îți oferă opțiunea asta, iar de editare direct pe cameră nici nu poate fi vorba.

Printre features, camera numără motion detection, adică pornește înregistrarea când detectează mișcarea mașinii, posibilitatea de a opri sunetul (înregistrare „mută”, adică) și or mai fi și altele, pe care vi le voi spune, poate, într-un articol viitor.

Dezavantajul acestei camere este că scoate filmulețele într-un format (.AVI) care nu se pupă deloc cu editorul meu video, deci o să ne mai luptăm un pic până să vă arăt ce am mai filmat.

Unboxing camera auto Tellur

Nu e filmul meu, dar e făcut tot de un participant în campania BUZZstore. Vă puteți face o idee despre ce-i în cutie și cum arată camera.

buzzP.S.: Şi voi puteţi testa gratuit unele produse nou apărute pe piaţă. Înscrieţi-vă în comunitatea BUZZstore, completaţi chestionarele şi răspândiţi vorba!

2 thoughts on “Am testat: camera video pentru mașină de la Tellur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.