Tic Tac cu gust de popcorn – Social Media Fail 2016

Cu toate că mi-am propus să nu mai scriu despre lucrurile care mă scot din sărite, am momente când nu mă pot abține. Acesta este unul dintre ele.

Așa cum probabil știți, eu locuiesc în Hunedoara, unde avem următoarele supermarket-uri: Kaufland (unul), Profi (două), Penny Market (trei), Lidl (unul). Nici urmă de Carrefour, Selgros sau Auchan. Cel mai apropiat Auchan este (bucureștenii vor râde aici) la Deva, adică la o distanță de aproximativ 10 kilometri.

Totuși, dacă nu ai mașină, singura opțiune de transport în comun este microbuzul unei firme private, iar un drum dus costă 6,5 lei. Calculul e simplu: două persoane, dus-întors: 26 de lei pentru o plimbare prin mall, de exemplu (Auchan-ul e într-un complex mai mare, Shopping City Deva, care include și mall-ul, și cinematograful, precum și Metro+Praktiker).

Ce vreau să spun e că-i destul de greu să ajungi în orașul învecinat, iar dacă vrei să cumperi ceva care se găsește doar în Auchan, ar fi bine să combini „sesiunea de shopping” cu un mers la film sau mâncat la KFC/McDonald’s sau altă treabă pentru care să mergi la Deva, altfel consumi cam mult combustibil pentru un banal drum. Mă rog, articolul ăsta nu este despre persoanele care se plimbă cu mașina de plăcere. Și mie-mi place să mă plimb, dar de fiecare dată mă simt vinovată, pentru că știu că poluez doar de dragul de a mă plimba eu pe patru roți – prin urmare, o fac destul de rar, mai ales prin oraș. Nici mie nu îmi convine că orașul meu e poluat de sute (sau mii?) de mașini și că nu există nici un loc în care acestea să nu aibă voie să pătrundă. Peste tot sunt mașini, mașini, mașini. Și noxe.

Și mă mai duc eu din când în când la Deva, la câte un film, la câte o plimbare prin mall… și normal că intru în Auchan, ca să văd ce mai e nou, să mai cumpăr chestii pe care nu le găsesc în Kaufland și să caut mărfurile care își fac reclamă pe Internet și pe care sunt aproape sigură că le voi găsi în Auchan.

Un exemplu, cel din titlu: bomboanele Tic Tac cu gust de popcorn. Trebuie să recunosc, m-a intrigat invenția, așa că am fost foarte curioasă să le gust. M-am dus la Profi, n-aveau. Oare toate magazinele Profi arată la fel de trist, de parcă ar fi scăpat aproape întregi dintr-un cutremur mare? Bomboanele Tic Tac sunt aproape pe jos, și singurele variante pe care le găsesc sunt cu portocale și cu mentă. Nici cu Minions n-au avut.

Buuun. Deci rămâne varianta Auchan, unde știu că au fost Tic Tac-uri cu Minions, pentru că am luat de câteva ori. Mie nu mi-au plăcut, erau prea dulci, dar Sebi era „fan”. Mă duc prima oară după ce văd postarea de pe pagina de Facebook a Tic Tac, caut, nu găsesc, asta e, eram deja la casă, unde sunt puse bomboanele Tic Tac, așa că plec în treaba mea.

A doua oară, la fel. Ba, parcă sunt din ce în ce mai puține bomboane Tic Tac. A treia oară o întreb pe casieră dacă au avut vreodată Tic Tac cu gust de popcorn.

– Da, zice, chiar înainte am încasat.

Era ora 21:58, la 22 se închidea magazinul și eu eram deja cu brațele pline de cumpărături, așa că am lăsat-o baltă.

Ieri le-am găsit. Stăteau, săracele, ascunse pe sub alte mărfuri. Dar le-am găsit! Cutie mare, 4,80 lei (+/-), am luat două.

Sunt OK. Nu au un gust pregnant de popcorn, plus că sunt, totuși, niște bomboane dulci. Marketingul ar fi funcționat perfect dacă era combinat cu o bună aprovizionare a magazinelor în care au anunțat că se vor găsi de cumpărat, plus niște merchandising, că degeaba sunt în magazin, dacă nu le vede nimeni. Am mai găsit prin Auchan și alte mărfuri bune, la fel de bine ascunse, fără prețuri la raft… nu le cumpără nici dracu’ naiba.

Cei care administrează pagina de Facebook Tic Tac răspund selectiv întrebărilor și comentariilor… Din 15 aprilie, au publicat nu mai puțin de 14 postări despre Tic Tac Popcorn. Multe comentarii erau despre faptul că acel sortiment nu se găsește în magazine… dar na, ei au continuat cu aceeași placă: ce e mai bun la film, câte Tic Tac-uri iei cu tine la un film, ce aromă nouă și nemaipomenită etc.

Omul întreabă de Minioni, ei răspund de Popcorntic tac minioni popcorn whatever

Iar eu sunt trimisă la Mega Image, pentru că ce-s 400 de kilometri, când îți dorești cu adevărat un mic Tic Tac cu numai două calorii?!

incearca si in mega image

Cam așa sunt răspunsurile: încearcă și la Mega Image. Nu am în orașul X. Încearcă la Carrefour. Încearcă la… de parcă noi chiar nu avem altă treabă decât să umblăm după Tic Tac popcorn de parcă ar fi lingouri de aur la preț de hârtie.

Social media fail, 2016.

11 thoughts on “Tic Tac cu gust de popcorn – Social Media Fail 2016”

  1. La cât de inaptă mi se pare echipa care administrează pagina, nici că-mi mai vine să încerc tic-tac-ul cu popcorn. :)) Dar îmi place mult de tine. Știi cum să le arăți că au greșit! Și bine faci… Dar să știi că nici de mine nu e foarte aproape Auchan-ul, așa că slabe șanse să apuc în mâna un tic-tac cu popcorn.

  2. Si in Bucuresti Profi-urile arata ca niste magazine satesti: mici, inghesuite… vai de mama lor.
    Iar chestia cu Mega Image e tipica … marturisesc ca si eu, pana in urma cu vreo 2 ani, aveam impresia ca Mega e prezenta in toata tara, asta din cauza ca in Bucuresti s-au extins ingrozitor (mai nou cu niste magazine mici, numite shop&go). Glumind putin, sa zicem merci ca nu ne trimit diversii „consultanti” de pe Facebook prin Tesco… ca e la doi pasi, la fratii nostri unguri.

    1. :)) da, bună treabă… până să apară digi 24, cei de la realitatea, la care mă uitam pe atunci, dădeau știri din bucurești de parcă nu ar fi existat și alte orașe. înțeleg că acolo e miezul, dar… mai suntem și noi pe aici. și nu avem mega :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.