Ţiganii de supermarket

Articol publicat pe hunedoreni.ro.

Sigur aţi observat că fiecare supermarket din judeţ are proprii ţigani aciuaţi pe lângă el. Artima din Hunedoara avea, la un moment dat, cea mai enervantă ţigancă, la 20 şi ceva – 30 de ani, care te întâmpina de fiecare dată când ieşeai din supermarket şi îţi cerea bani. Asta până când în Hunedoara s-a deschis Kaufland, iar odată cu el au apărut şi coşurile cu monedă de 50 de bani. Asta a însemnat pentru ţiganca respectivă o noua modalitate de câştig – prin urmare, s-a „mutat” la Kaufland, unde nu mai cerşeşte bani, ci vine în parcare, lângă maşină, şi-ţi cere coşul. Ducându-l la intrarea în magazin, câştiga 50 de bani. Dacă nu vrei să-i laşi coşul şi ai tupeul să-l duci chiar tu înapoi, pentru a-ţi recupera banii, vei avea parte de înjurături ca la uşa cortului. Cum adică, te zgârceşti la cinci mii de lei vechi?

Situaţia este aceeaşi la mai toate supermarketurile. Fiecare cu ţiganul sau ţiganii lui. Mă gândesc că reprezentanţilor magazinelor le convine situaţia, pentru că, în felul ăsta, nu mai trebuie să-şi trimită angajaţii să aranjeze coşurile.

Bineînţeles că la clienţi nu se gândeşte nimeni. La faptul că sunt agasaţi de aceşti cerşetori, că pensionarilor le este frică să nu li se fure banii, să nu fie îmbrânciţi…

Toate supermarketurile au contracte cu firme de pază, dar agenţii de pază par să aiba şi ei, la rândul lor, o înţelegere cu ţiganii. Şi uite-aşa, toată lumea-i fericită! Mai puţin clienţii.

4 thoughts on “Ţiganii de supermarket”

  1. true… doar de doua ori am vazut la supermarketul din orasul meu asa ceva. era doar un copil :) doar ca eu luasem 5000-u inaintea lui si l-am auzit suspinand in spatele meu”ah..asta n-are ban”. dupa aia, de sarbatori totul era super-aglomerat asa ca trebuia sa astepti pe cineva sa iasa din magazin ca sa prinzi carucior.cersetoarea(tot o copila) doar statea in mijlocul tutror cu mana intinsa si eventual se fugarea cu alt tiganus mai mic.

  2. teoretic, aia de la magazine ar trebui sa asigure tot comfortul clientilor, sa nu ii deranjeze nimeni, sa isi faca cumparaturile in tihna. dar, pentru ca mereu e un dar, o spun cu tristete, in romaina exista tigani…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.