Timpul murăturilor

Oricât ai fi de „avut”, oricâte supermarketuri ai avea în oraș, oricât multe borcane cu zacusca „de casă” ar exista pe rafturile magazinelor,  toamna pui conserve pentru iarnă!

Degeaba găsești în supermarket tot felul de conserve, e clar că niciuna nu va fi ca alea pe care ți le-ai pus tu, cu legume din grădina proprie sau măcar cu truda câtorva zile dedicate acestei activități. 

Om gospodar, Sebi al meu a făcut piața câteva săptămâni la rând, până când a găsit castraveți, roșii, ardei kapia, gogoșari, conopidă și gogonele la cele mai bune prețuri, le-a cumpărat și le-a adus la căsuța piticilor [cunoscută și drept „Hacienda de la Roşcani”] și tot de câteva săptămâni punem conserve într-o veselie.

Bine,  nu suntem toți veseli chiar tot timpul,  dar cămara noastră este! Avem până acum zacuscă cu vinete, castraveți murați, gogonele, conopidă și ardei cu varză aşişderea, două „ture” de pastă de ardei kapia, suc de roșii,  dulceață și compot de piersici… şi nu ne-am oprit!

Omul gospodar, oricâte supermarketuri ar avea în apropiere, își pune conserve pentru iarnă. Asta am concluzionat eu după ultimele săptămâni.  Voi ce-ați mai făcut?

P.S.: Toată nebunia asta s-a soldat și cu o victimă: Mama, care de la atâta muncă e acum bolnăvioară, o doare spatele și de-abia se mai mișcă. Deci, dacă murăturiți, faceți-o cu moderație!

P.P.S.: Mama a venit cu „întăriri” foto:

muraturi 2014 1 copy

muraturi 2014 2 copy

muraturi 2014 3 copy

2 thoughts on “Timpul murăturilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.