Festivalul culinar Transilvania Gastronomică. Must go! Must eat!

Ce-o fi fost în mintea primului om care a inventat conceptul de festival culinar stradal (street food festival)? Bă, mie-mi place atât de mult să mănânc, încât vreau să împărtășesc această experiență cu sute, chiar mii de oameni. Dar ce mă fac, că la concerte nu te lasă cu mâncare din exterior, iar chiria pentru un food truck e uriașă, comparativ cu prețurile practicate? 

Și atunci a apărut soluția: un „concert” al bucătarilor, fără muzică, fără alte fițe. Te duci la „concert| cu unicul scop de a-ți încânta papilele gustative cu mâncăruri dintre cele mai alese. Ce poate fi mai apetisant de-atât, pentru un gurmand?

În perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu va avea loc a doua ediție a festivalului Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival, primul festival de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociația My Transylvania.

Festivalul susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. Astfel putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale. De la brunch-uri pregătite de localnici, cine cu rețete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustări la micii producători, momente culinare și culturale în Piața Cibin, sesiuni de live cooking până la concursuri pentru public și dezbateri pe tema noii bucătării transilvănene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adresează atât publicului larg și curios, cât și specialiștilor.

transylvania food festival 2

Festivalul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2016. Detalii și programul le găsiți pe site-ul MyTransylvania.

Nu știu vouă, dar mie mi s-a făcut fomică. :D

Fotografii de Gabriela Cuzepan

2 thoughts on “Festivalul culinar Transilvania Gastronomică. Must go! Must eat!”

  1. Si mie mi s-a facut fomica, e dimineata si inca n-am apucat sa mananc nimic. Crezi ca putem primi ceva din bunatatile din imagini? Nu de alta, dar arata prea bine. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.