True Life, un parfum pentru bărbatul familist (P)

Când am primit de la AVON invitaţia de a scrie despre bărbatul familist, prima persoană la care m-am gândit a fost tatăl meu. De când îl ştiu, adică de aproape 32 de ani, tot ce a făcut a fost pentru familie, pentru casă, pentru a ne fi nouă bine. Apoi, m-am gândit că dacă scriu despre el, poate o să se supere soţul meu, că doar şi el este la fel. Dacă-l pui să aleagă între o vacanţă în străinătate şi o lucrare de amenajare a casei, cel mai probabil va alege confortul familiei pe termen lung. Eu probabil că aş alege vacanţa, dar de-aia suntem diferiţi, că altfel ne-am plictisi.

Aşa că mi-am ales un alt bărbat familist despre care să vorbesc: Călin. Călin şi soţia lui sunt prietenii pe care i-am tot aşteptat încă de când ne-am căsătorit. I-am găsit abia anul trecut şi culmea e că suntem aproape vecini. Sunt 600 şi ceva de paşi de la noi de acasă până la ei la uşă, deci în Bucureşti, asta ar fi „la doi paşi”.

Când am vrut să-i facem un cadou electrocasnic lui Călin, eu şi Sebi am discutat aprins câteva zile. Soţia lui se plânsese de hota cea veche care tot dădea rateuri şi nu mai trăgea aburii ca la început. Eu sunt foarte sensibilă la subiectele astea, mai ales când se apropie câte o zi de naştere, pentru că aşa ştiu întotdeauna ce cadou e mai potrivit pentru cineva. I-am propus, deci, lui Sebi să le facem cadou o hotă electrică. 

„Pfuai, nici vorbă de aşa ceva! Tu nu ştii că omul se mândreşte cu faptul că tot ce are în apartament e cumpărat de el? Vrei să mi-l urc în cap? Dacă-i luăm o hotă îi stricăm tot feng-shuiul!”. Până la urmă, nu i-am cumpărat LUI hota, ci soţiei. Aşa că n-a avut cum să se supere că doamna a primit un cadou care nu a fost plătit de el şi hota este, bine-merci, instalată deasupra aragazului.

Atunci când mă gândesc la un bărbat familist, creierul meu adaugă neapărat şi un copil în ecuaţie. Ştiu că greşesc, dar în opinia mea nu poţi fi familist dacă nu ai o familie, iar familie înseamnă bărbat + femeie + copil. Am citit ieri o ştire despre primul truplu format din trei femei care s-au căsătorit aproape legal în Marea Britanie; înţeleg că nu putem fi toţi egali, dar în mintea mea, familist e bărbatul care aduce pâinea acasă, care ţine în spate gospodăria şi pe membrii familiei sale, având grijă să nu le lipsească nimic.

Iar Călin, chiar dacă acum e freelancer, adică nu merge la un loc de muncă de la 9 la 5, este bărbatul familist. Am fost de-a dreptul impresionată când am constatat că ştie mai bine decât mine ce oferte sunt la supermarket-urile din oraş, unde găsesc cafea la reducere, unde sunt cei mai buni virşli din oraş, tot ce vreau să ştiu despre ORICE aflu de la Călin. E conectat la „viaţa oraşului”, merge la şedinţele cu părinţii de la şcoală, se ceartă cu primarul pentru câinii vagabonzi care-i sperie copilul şi nevasta, iar de curând şi-a asumat şi rolul de şef de scară pentru că blocul în care locuieşte are o problemă la subsol şi în toate apartamentele vine un miros greu de suportat pe ţevile de apă din baie.

Bărbatul familist este bărbatul implicat în toate aspectele vieţii de familie, iar Călin al nostru [şi nu-i cu „file din poveste”, el chiar există] este cel mai implicat bărbat pe care mi-a fost dat să-l cunosc. Îşi ajută copilul la teme, îşi ajută nevasta la cumpărături, e întotdeauna informat, ştie tot ce mişcă şi nu zice niciodată „nu” atunci când familia îi cere ajutorul. Trezit în miez de noapte ca să-şi ducă părinţii la spital, nici nu crâcneşte. Rugat să facă tot felul de comisioane pentru membrii familiei, le face aproape cu zâmbetul pe buze.

AVON True LifeDe-asta nici nu am clipit atunci când AVON mi-a propus să scriu despre un bărbat familist: voi scrie despre Călin, fără îndoială!

I-am făcut cadou lui Călin parfumul True Life de la AVON şi a fost încântat – se pare că parfumierii au nimerit aroma la fix! Parfumul face parte din categoria proaspăt-aromată şi combină esenţe fine şi revigorante de coajă de portocală şi ananas cu acorduri de ienupăr şi lemn de cedru. Călin este exact bărbatul familist, relaxat şi optimist căruia i se adresează acest parfum.

3 thoughts on “True Life, un parfum pentru bărbatul familist (P)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.