TVA, dragostea mea!

Articol publicat în Iaşi Plus

Lucrurile încep să se lege între ele în capitala prazului, dacă stai mai atent şi priveşti ce mai declară unul şi altul pe la televiziunile româneşti.

Zilele trecute, s-a spart buba la Craiova, când un interlop a fost ucis de un altul, iar acum, când presa se interesează tot mai intens despre ce şi cum prin Bănie, se află că exista acolo nişte ramificaţii (ca să nu le zic tentacule) atât de îmbârligate, încăt nu-ţi vine să crezi. Despre actualul prefect, care se pare că a fost şi este un economist de marcă, se spune ca i-a ţinut contabilitatea mortului, deşi nu prea avea voie, că lucra la fisc, dar poate ca nu a facut-o direct, ci prin firme ale rudelor, ceea ce e admis de legea noastră. Păi dacă e aşa, ne chinuim degeaba să ne întrebăm de ce nu-i verifică nimeni pe frauduloşi, de judeţul Dolj are cel mai mic procentaj din ţară la plata impozitelor de către firme, acolo au avut loc nişte recuperări ilegale de TVA pentru anumite firme, a căror valoare te face să ameţeşti şi urmarea descoperirii acestor fraude a fost cercetarea unui număr de 35 de inspectori care au supt ceva şi ei, cu arestarea vinovaţilor pentru maximum trei luni, după care aceştia s-au putut îndestula din sumele respective, fără să-i mai întrebe cineva de sănătate.

Concluzia este mereu aceeaşi: nu ar exista infractori dacă s-ar aplica legea, nu ar exista crime perfecte dacă cei care trebuie să aplice legea ar face-o corect şi doar pe banii din salariu.
Toate acestea ne conduc spre magicul cuvânt „corupţie”, care, treptat, începe să devină definiţia societăţii româneşti.

3 thoughts on “TVA, dragostea mea!”

  1. Daca mai pui langa aceste realitati si declaratiile premierului despre cat de buni suntem si cum am putea ajunge pana in 2014 a saptea putere economica a Europei, viitorul suna cam aiurea. Gresesc?

  2. Nu incepe sa devina, ci este definitia societatii romanesti! La vama dai spaga, la medicul de familie spaga; manevrele care se fac la nivel inalt de cei care ar trebui sa ne apere interesele etc. Coruptia este la fel ca prostia: Omul corupt moare, dar coruptia ramane! (dupa: Prostul moare, dar prostia ramane!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.