Un adevărat erou

Şapte chestii pe care nu le mai poţi face acum, că a venit frigul şi ne ascundem cu toţii pe sub pilote sau în bocanci:

  1. Ice Bucket Challenge. S-a terminat cu gheaţa turnată pe cap, pe vremea asta nu-ţi mai torni decât o căciulă şi te rogi să nu ningă, la naiba, că încă-i octombrie!
  2. Emisiuni în faţa clădirii televiziunii. Duse sunt vremurile în care afară era cald şi puteai să îţi scoţi o măsuţă în faţa clădirii ca să-ţi faci emisiunea în tricou şi să te dai erou.
  3. Să-ţi turezi motorul în faţa televiziunii de la punctul anterior. Motor, pe vremea asta? Da, dar pe o maşină, că e bine să ai un acoperiş deasupra capului mai ales când sunt minus trei grade! Plus că la maşină mai ai şi încălzire.
  4. Să bei o bere, seara, pe terasă. Nu te opreşte nimeni, mai ales dacă terasa-i acoperită şi între halba cu bere şi mâinile tale există un buffer, o pereche de mănuşi, ceva. Dar altfel, ai fi singurul nebun care bea bere rece la terasă, în octombrie!
  5. Să te îmbraci cu doar două sau trei piese vestimentare. Nuu, acum, peste lenjeria intimă adaugi un maieu/tricou, o bluză, şosete groase, pantaloni groşi [eventual şi izmene, pentru cei trecuţi de 35], o vestuţă, un hanorac, fular, căciulă, geacă.
  6. Să mergi la ştrand. Dacă nu eşti angajat al firmei care administrează ştrandul, ce naiba cauţi în octombrie lângă bazinul ăla gol?
  7. Să campezi în faţa unui magazin. Ştiţi cum le place americanilor să stea la cozi pentru bilete la concert, întâlniri cu idolii sau telefoane proaspăt lansate? Noi nu prea înţelegem lucrul ăsta, pentru că suntem sătui de cozile pe care le făceam în comunism pentru orice: pâine, zahăr, fructe, carne – mai ales pentru carne! Bătrâneii de atunci se duceau la coadă la lapte cu scăunelul, mai schimbau o vorbă, mai jucau o carte, mai aflau noutăţile de la Radio Şanţ. Americanii se duc cu corturi, cu şezlonguri, se îmbracă gros şi aşteaptă uneori zile întregi pentru câte ceva.

Există, totuşi, şi în România oameni care sfidează sezonul şi aleg să facă lucruri nebuneşti de dragul unui telefon. iPhone 6, nu orice telefon. Decodat, nu oricum. Omul din poză şi-a pus un cort* în faţa magazinului Telekom de pe Calea Dorobanţilor 164 şi aşteaptă cuminte ora 22 a zilei de joi, ca să fie primul cumpărător de iPhone 6 necodat. Are şi o pancartă pe care scrie: „Dependent adevărat / Aştept 6 necodat”.

Primii 100 de cumpărători vor primi un cadou special, în spiritul brandului, şi evenimentul e cu invitaţi speciali, printre care Sore şi Oana Tache.

* este un cort magenta, e drept, dar eu zic că-i o mişcare frumoasă de PR

5 thoughts on “Un adevărat erou”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.