Un filmuleţ care mă unje la suflet

În 1989, Robert Van Winkle a lansat o melodie slabă [B-Side era partea a doua a casetei/albumului, cu melodii mai proaste…], pe care a compus-o la vârsta de 16 ani. Asta a făcut ca albumul cu pricina să fie cel mai bine vândut album rap al tuturor timpurilor. Melodia se numea „Ice Ice Baby”. După 20 de ani, el are ceva de spus:

„Îmi pare rău. Cu toate că Ice Ice Baby a fost vândut în peste 40 de milioane de copii în întreaga lume, nu am nici o scuză. Sunt Rob Van Winkle, probabil că mă ştiţi drept Vanilla Ice. Îmi pare rău pentru freze, pentru pantalonii largi [baggy-pants], pentru scandaluri, pentru minciuni […] şi îmi cer scuze pentru muzică. Eram tânăr, manipulabil şi am fost o marionetă”.

No, aşe. Că mi-ai mâncat nervii cu melodia asta!

P.S. Da, ştiu că-i viral, că e de fapt reclamă etc. Dar asta nu face filmuleţul mai puţin savuros. Dacă-şi mai dădea şi-un pumn în cuaie, eram şi mai mulţumită.

8 thoughts on “Un filmuleţ care mă unje la suflet”

  1. alalant@ stii cand am ascultat inceputul mi se parea cunoscut, recunosc ca habar nu aveam de vanilla ice asta, si stiam inceputul melodiei de la queen, under pressure, apoi am vazut si comentariul tau. nu pot sa cred, a copiat in intregime melodia si a avut si succes…chiar ar trebui sa ii para rau tipului…

  2. îl prefer de 1000 de ori mai mult pe vanilla ice în locul tâmpiţilor cu spume care sunt cică „rapperi”, „hip-hopperi”, dar care ar trebui numiţi mai degrabă „suckeri”!!!!
    de hoboken sau de ferentari, tot kktul ăla e, tot neamuri proaste şi unii, şi alţii!!!!
    vanilla ice şi eminem au avut măcar coaie să fie rapperi albi într-un (pi)stil muzical dominat exclusiv de negri!!!
    cât despre kktul cu plagiatul… cum naiba de se „sesizează” lumea numai dacă melodia „plagiată” n-a prins nici la babele de peste 80 de ani, şi „plagiatura ordinară” stă bine-mersi în billboard top timp de 3 săptămâni???
    vorba aia, bine că nu existau alde ăştia şi acum 100-200 de ani, altfel te pomeneşti că Beethoven, Mozart sau Verdi ar fi fost şi ei acuzaţi de plagiat!!! =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.