Un’ te-ai dus tu, brandule? Branduri care nu mai sunt în România [2]

Prima parte | Partea a doua [aci de faţă] | Partea a treia

Am revenit, de data asta cu mai multe produse [dispărute] de care voi, cititorii mei, mi-aţi amintit. Vă mulţumesc pentru colaborare şi aştept în continuare să-mi spuneţi ce produse aţi consumat/folosit din 1989 încoace, iar între timp au dispărut.

Bonibon

Bomboane turceşti, imitaţii ale M&Ms, erau ambalate într-un tub din carton şi foaaarte bune. Dar cam puţine…

Jelibon

Cum bine spunea Tavi într-un comentariu la articolul precedent, Jelibon erau clonele [probabil] turceşti ale jeleurilor nemţeşti Haribo. Pentru mine Haribo erau „ursuleţii de gumă” primiţi de la Genossin [adică tovarăşa educatoare care mă învăţa limba germană], în schimb Jelibon am mâncat de mult mai multe ori şi-mi plăceau, evident.

Topi-Top / Topik

Nu-mi amintesc dacă Topi-Top [vă daţi seama câta chinu’ pe ăia de au născocit numele ăsta?] şi Topik erau la fel, ţin minte, totuşi, că Topik erau jeleuri de fructe în formă conică, acoperite cu zahăr. În reclama de la TV, jeleurile astea dansau şi se îndoiau, iar una sau mai multe voci de copii strigau „Topiiiiiik!”.

Gauloises Blondes, Bastos, Royal, Derby, Rebel, BT

Multe mărci de ţigări au dispărut, în timp, din România.

 • Gauloises Blondes nu am fumat, pentru că eram prea mică atunci când erau în vogă. Dar îmi amintesc vocea din reclamă care spunea „Goloaz blond. Sigaret antarnasional”. M-am tot întrebat de ce ar fuma cineva o ţigară doar pentru că este „internaţională”. Şi mi se pare că erau şi scumpe.
 • De marca Bastos îmi amintesc foarte vag, cred că părinţii mei au fumat cândva ţigările astea, dar nu sunt sigură.
 • În schimb, Royal se cumpăra „cu cartuşul”…
 • Am fumat Derby destul de mult timp, pentru că erau la fel de bune ca Viceroy Lights, dar mai ieftine – 7.000 de lei faţă de 9.000.
 • Ţigările Rebel au avut o campanie neconvenţională pe vremea când încă se mai făcea reclamă la ţigări peste tot; îmi amintesc de un poster Rebel care a stat mulţi ani pe peretele din camera verişoarei mele. În poster era o tipă… rebelă, cu cercei peste tot, machiaj mult şi negru şi o atitudine… aţi ghicit, rebelă.
 • Bulgăreştile BT se găseau pe piaţă până acum câţiva ani. Din poveştile altora ştiu că erau destul de proaste. BT vine de la Bulgar Tabak.

Pond’s

Încă mai am pe undeva prin casă o cutie verde de cremă Pond’s. Nu-mi amintesc de vreo reclamă la această cremă, dar dacă mama o folosea, înseamnă că era destul de bună.

Link de la Tanja: http://www.unstory.com/regina-maria-vedeta-in-publicitate.html

Timotei

Am uitat cu desăvârşire de şampoanele Timotei, cu toate că le-am folosit mulţi ani. Existau într-o gamă foarte largă, dar preferatul meu era cel cu castravete, pentru că mirosea sublim foarte fain. Reclama era clasică, cu o tanti blondă care se spăla pe cap sub o cascadă sau aşa ceva, oricum, în natură [pentru că ingredientele erau naturale, desigur] şi deloc credibil. Acum, că mi-am amintit, vreau Timotei cu castravete! :(

Old Spice

Parfum sau apă de toaletă sau after shave pentru bărbaţi. Parcă era disponibil în două culori – roşu şi albastru, dar singurul meu contact cu brandul Old Spice a însemnat două pixuri personalizate [cu Old Spice] pe care le-am primit de la nişte neamuri din Suedia. Cât despre reclamă… îmi amintesc, vag, de un vapor, o croazieră, un bărbat, valuri… şi cam atât.

Herbal Essences

De şamponul Herbal Essences mă leagă două amintiri. Prima: înainte ca acest şampon să apară la noi, prietenul meu din Arabia Saudită mi-a adus un flacon imens cu Herbal Essences. Dacă nu l-aş fi aruncat acum câteva luni, încă mai aveam. Nu era tocmai potrivit pentru părul meu şi oricât m-aş fi chinuit să golesc flaconul respectiv [care cred că avea un litru], nu am reuşit. Aşa că pot spune că am avut tot timpul Herbal Essences în baie.
Cea de-a doua amintire este legată de reclama la Herbal Essences şi un alt bărbat. În reclamă, o tipă îşi pupă iubitul, apoi intra în baie, se spăla pe cap, se bucura de ingredientele naturale, apăreau parcă şi flori sau plante în jurul ei, mă rog, n-avea femeia nici o taină, ea se bucura de şampon. La ieşirea din baie, bărbatul îmbătrânise, avea barbă, părul alb şi-i spunea, cu voce tremurândă, de bătrân: „Credeam că n-o să mai vii!”. În perioada în care reclama asta rula foarte des la TV, prietenul meu de-atunci mă aştepta să ies din baie. Iar eu, ca şi tipa din reclamă, stau mult în baie, pentru că-mi place… Când am ieşit, prietenul mi-a zis şi el: „Credeam că mor aici…”. :D

Rio

„Sete-ţi spun adio, eu rămân cu Rio!” – probabil unul dintre cele mai enervante sloganuri româneşti, acesta a fost, se pare, şi foarte bine ales. Combinat cu publicitatea agresivă care li se făcea acestor sucuri, cred că au avut multe vânzări până să apară The Chemical Brothers, adică fraţii Micula, cei care au clădit imperiul European Drinks+. Am băut mulţi ani Rio Cola, pentru că Pepsi sau Coca Cola erau mai greu de găsit, scumpe şi… şi cred că mi-a plăcut, că altfel nu beam atâta.

Close-up

Close-Up era o pastă de dinţi disponibilă în două variante: roşu şi verde. Cred că a fost creată pentru adolescenţi, pentru că în timpul emisiunii Generaţia PRO, de la PRO TV, reclama la pasta de dinţi Close-Up era nelipsită. Ba chiar mai puteai să şi câştigi un tub de Close-Up dacă participai la emisiune… sau ceva de genu’. Era de proastă calitate, în orice caz; nu era pastă, ci gel. şi era la fel de eficientă ca şi pasta de dinţi Cristal… aia care făcea dinţii ca de cal. „Apropie-te cu Close-Uuuuuuuuup!”

Ciocolata Kiss

Ah… ce vremuri! Ciocolata Kiss era ieftină, bună şi… ieftină. Şi bună. Era umplută cu spumă de căpşuni sau banane, în ambalaj roz sau galben. Preferata mea era cea cu banane. Spuma din interior avea consistenţa unui cauciuc foarte moale; dacă o ţineai la căldură, spuma se transforma într-o cremă lipicioasă care curgea din ciocolată. Dar cât era de bună!

Suc Tropicana

Suc la plic. Acum 15 ani, cutia de carton era un moft, aşa că sucurile Tropicana la plic sau pungă au avut un succes enrom. Pe fiecare plic era lipit câte un pai cu care trebuia să te chinui să-l găureşti. Cred că exista în mai multe variante: de portocale, tutti-frutti [cât de bine se vindeau sucurile „tutti-frutti”, indiferent cine le-ar fi produs!] etc.

La vache qui rit

La vache avec cabine… La vache qui rit era [cam singura] brânză topită la cutie. Dacă vă spun „Brânză bună, minunată, de familii adorată”, vă mai amintiţi? Poate că nu era chiar ăsta cântecelul, dar pe mine versurile astea, cântate de o voce subţire, m-au bântuit mulţi ani. Şi uite că nici până azi nu le-am putut uita.

Cadbury

Nu-mi prea amintesc să fi avut în România ciocolată Cadbury. Dar îmi amintesc, totuşi, o reclamă cu fundal mov, pe care literele din numele Cadbury, scrise cu lapte, se uneau prin d şi b. Reclama arăta delicios, dar de ciocolată nu-mi amintesc.

Norvea

Norvea era – cred – pasta de dinţi pentru amărâţii care stăteau la coadă la dentist, iar unul dintre ei avea un fular legat pe faţă. Asta dacă-mi amintesc bine. Dacă nu, Norvea a fost crema de mâini şi/sau faţă, copie penibilă a cremelor Nivea. Norvea s-a vândut până acum câţiva ani, când Nivea şi-a reintrat în drepturi. Nivea există de mult în România, pentru că bunica mea o foloseşte de mulţi, mulţi ani şi îi spune Nívea, accentuând pe „i”.

______
Despre sucurile la dozator Tec şi pungile pentru cuburi de gheaţă Titan Ice nu o să vorbesc, pentru că aceste mărci nu-şi au locul în acest articol. Nu cred că există prin alte ţări şi nici nu sunt branduri cunoscute. La fel cum nici biscuiţii Negro sau acei biscuiţi turceşti cu spumă pe care-i mâncam după 1989 nu sunt branduri mari care nu se mai vând în România. Dar probabil că o să ajungem şi la ei.

Nu ştiu dacă săpunurile Lux se mai vând încă la noi [şi nici dacă erau sau nu româneşti nu ştiu]. Aveau o reclamă realizată profi, cu Bianca Brad primind un compliment de la vocea din studio: „Bianca, eşti aşa de frumoasă! Care e secretul tău?”. Bianca mărturisea că secretul frumuseţii ei consta în faptul că se spală. Cu săpun Lux, bineînţeles.

Mai aveţi? Facem şi episodul 3?

66 thoughts on “Un’ te-ai dus tu, brandule? Branduri care nu mai sunt în România [2]”

 1. Bonibon inca exista… nu-mi dau seama daca mai au aceeasi „acoperire” ca pe vremuri, incearca in benzinarii. Eu imi procur de la LukOil.

 2. Norvea era o pasta de dinti cu o reclama super penibila (parca juca Mihai Bisericanu’ :D): o voce din off intreba: „Cum stai cu dragostea? Raspuns: Sincer? Dezastru!” si ideea era ca Norvea te ajuta sa… nu-ti mai puta gura. Atata problema era ca pasta avea un gust oribil (au luat ai mei o singura data, nici nu stiu cum de, avand in vedere ca nu cumparau niciodata influentati de reclame si pur si simplu nu m-am putut spala). Preferam „Super Cristal, face dintii ca de cal! :D” De tigarile Bastos imi aduc aminte si eu… ca si de restul marcilor de mult apuse… De sapunul turcesc Fax ai scris? :D

 3. :)) ce tare chiar ma bucur ca in sfarsit cineva scrie despre asa ceva. nu se gaseste nicaieri pe net ;) foarte tare… acum sa iti zic si eu ce mai stiu asa… desi sunt de pe lumea asta de prin aprilie ’89… si ar fi:
  ceva bauturi spirtoase: Secărica – un fel de rachiu alb; Triple sec – ceva lichior care avea si ou prin el; Mastică – un fel de vodka dar in diferite arome (ceva echivalent cu Tanita celor de la European Drinks)
  ca tigari mai erau: Plugarul, Naţional,
  mai erau ceva camioane facute la Brasov – Steagul Roşu si mai stiam camioanele Carpaţi, dar de astea nu sunt sigura ca se faceau tot la Brasov…
  hmm… ar mai fi… ma mai gandesc si iti mai zic ;)

 4. Guma de mestecat Turbo a disparut de ceva vreme. :)
  Mai erau si napolitanele Kuku Ruku (sau ceva de genul), dar nu stiu daca era marca internationala.
  Imi mai amintesc si de cornurile cu ciocolata 7 Stars (cred, nu prea retin numele). Stiu ca veneau in ambalaj maro si aveau o umplutura foarte buna… si multa!
  iar pe la noi prin Timisoara se aducea Kiki Riki si Eurocrem. Eurocrem am mai vazut pe piata, a reaparut de ceva vreme, dar Kiki Riki nu gasesti decat la bisnitari.

 5. Ce-mi aduc aminte:

  1. Napolitanele de care vorbea si oana, Cucurucu. Stiu c-aveau actipilde intr-un timp cu familia Flinstone.
  2. Ciocolata Can(-)can. Mica, ambalaj alb cu scris albastru, aroma de cocos. Fratele meu rodea invelisul de ciocolata si-mi pasa mie batonul „dezbracat”. :D
  3. Inghetata in format de unt. De la Napolact, cred. Era delicioasa. La fel si inghetata la dozator. Nu stiu voi, dar cred ca-n fiecare oras exista astfel de magazin.
  4. Existau niste prajiturele ambalate-n niste forme de plastic, biscuite + frisca (deasupra bombonele de prajituri) Si acum am vazut ca se mai fabrica..
  5. Bombonelele mici Cip-Cirip. Bune mai erau. :)
  6. Ciocolatele pe bat in forma de umbreluta. Nu cred c-aveau vreo firma.
  7. Parca la guma picau un fel de televizoare in miniatura, care daca le tot schimbai unghiul, aratau alta imagina.
  8. Guma (cubica) „Tom si Jerry”. Frate, faceam colectie cu actipildele lor. Cautam pe jos toata ziua, sa-mi completez colectia.
  9. Oul Kinder in formatul de atunci!!!! Adica, treaba aia galbena in care se baga jucaria si ciocolata (delicioasa) in forma de ou. Ce-i acum, este de rahat. Rau de tot!
  10. Nu stiu cat de apusa este asta, dar mancam pe rupte si finetti in cutiute d-alea mici, in forma de inimioara. BUN!

  Am scris tot ce asigura kile-n plus, ca doar la vremurile alea, n-aveam eu deschidere si chef (si varsta) catre lichide si fumuri..

 6. Nu pot pentru ca sa cred ca nu zice nimeni nimic de guma TURBO!
  Dar de incaltamintea LA FONSECA isi mai aminteste cineva?
  Iar din categoria „esti prea batran daca…” – bicicletele PEGAS. Brand nene!

 7. @Arhi & Denisa: Denisa, chiar tu te plangeai deunazi de problemele cu site-ul Cadbury Romania, cum de ai uitat ca acest brand exista bine mersi in Romania? Si daca vrei ciocolata Cadbury si bomboane Skittles iti trimit eu din patria lor mama. Doar sa imi spui;) Sau mai bine, iti aduc cateva „specialitati” cand mai sunt prin tara.:D
  @Miha:Daca erai atenta/atent la ce a scris Denisa, vedeai ca a mentionat biscuitii turcesti cu spuma(bezea de fapt si nu frisca) care apropo inca se gasesc daca vrei cu adevarat sa cauti. Si in plus, ce ai insirat tu acolo sunt mai mult dulciuri care se gasesc mai mult sau mai putin si in continuare in Romania, si mai putin branduri intrate si iesite de pe piata din Romania-tema articolului Denisei.

 8. Spray-ul Impulse. Se mai gaseste?
  Mai era parfumul acela, BU, in cutie metalica, rotunda cu galben si verde. Cred ca a fost primul parfum pe care l-am cumparat.

  De acord ca biscuitii Negro nu sunt un brand, dar au dat navala nostalgiile.

  Acadele Tip-Top.

 9. Multe din cele prezentate inca se mai gasesc: Bonibon, Timotei, Rio, Lux, Norvea, Cadbury si La vache inca mai sunt la vanzare. Norvea e o crema asemanatoare cu Nivea, in cutiuta albastra de metal cu capacel de plastic.

  Ciocolatele Kiss au iesit de pe piata in urma unui scandal alimentar asemanator celui cu Danone sau cu laptele praf din China. N-au avut cine sa-i invete sa ia pieptis problema, asa ca au disparut.

  Biscuitii cu bezea Pufy, de fapt cu o compozitie regasita si la marshmellows, se gasesc din plin in magazine, in trei variante: cu cocos, cu o chestie roz si cu bombonele de ciocolata.

  Impulse inca se mai gaseste la rafturi. Cauta la categoriile la care nu te uiti de obicei.

  Si guma Turbo mai este, dar nu mai are acelasi gust si nici aceiasi calitate.

  Si daca stie cineva unde gasesc in Iasi si Old Spice ar fi perfect. Ca sotiorul si-a facut provizii din Praga si adora aceasta marca. Eu una n-am gasit.

  Inimioarele Finetti inca se gasesc la vanzare.

  Si cred ca ouale Kinder au renuntat la ceva important atunci cand au schimbat modul de prezentare si continutul. Acelasi lucru s-a intamplat si cu tabletele Milka, pe care nu le mai inveleste marmota in staniol…

 10. Herbal Essences e produs de aceeasi multinationala care produce Pantene, Head&Shoulders, Wash ‘n Go si Londial-ul. Au incercat sa-l introduca pe piata agresiv, dar nu a trecut testul si l-au oprit. Raman pe piata brandurile mai puternice.

  Eu imi aduc aminte si de guma de mestecat Dirol „cu Xylitol”. A aparut aproape in aceeasi perioada cu Stimorol, probabil produse de aceeasi companie, ca prea seamana denumirile :D. Nu m-ar surprinde, daca as sapa mai adanc, ca acestea sa se fi metamorfozat in Airwaves. Ce ti-e si cu multinationalele astea :) Aceeasi Marie cu alta palarie.

  Mai tii minte purcelusul Dosia? A disparut si el, dupa ce a castigat ditamai procesul cu Henkel, transformandu-le purcelusul Rex in vulpita peste noapte.

  Sapunul Protex (ce te scapa de microbi) probabil mai e prin magazine, dar reclama nu i se mai face de multa vreme.

  Gama de deodorante de WC Bref avea o reclama cu o tanti „cercetatoare” foarte ‘telectuala, intotdeauna ma gandeam ca tanti a gresit reclama.

  @ Anna: stiai ca schimbarea de design a oualor Kinder se datoreaza americanilor? Cei de la Ferrerro au incercat sa le introduca pe piata americana si au primit o gramada de reclamatii in legatura cu capsulele alea de plastic in care se gasea jucaria. In mintea lor creata reprezentau un pericol de inghitire pentru copii.

 11. oua kinder in format clasic se gasesc si acum in magazine, eu una am gasit prin cora mai de mult si chiar pe aici prin oraselul meu adusesera intr-un timp la cateva magazine, imi facusem si provizii. apoi mi-a mai adus si prietenul meu din anglia acum un an 3 oua kinder clasice cu surprize personaje din shreck, deci nu au disparut de tot, doar ca formatul „joy” e mai mediatizat :)

 12. a, si am vazut ca nu a zis nimeni nimic despre dodorantele Secret, au aparut si au disparut la fel de enigmatic. am vazut intr-o zi o reclama la secret, ca e cu nu’s ce crema care protejaza, si pe urma fsss au disparut :)

 13. Old Spice se gaseste bine merci prin Europa (mai de vest :D ). Restul imi trezesc amintiri placute… more-or-less :)
  Ca sa amintesc si eu de ceva ce nu au zis altii: guma de mestecat Cin-Cin (cred ca tot tuceasca era) cu „surprize” cu jucatori de fotbal :D

 14. Bonibon inca se gasesc. Sunt 1.2 lei, la acelasi tub de carton. :)
  Tropicana s-a redenumit in Trompi, si avea acelasi ambalaj, si un elefant roz ca mascota. Inca se mai gaseste. :P

 15. dar spray 8X4 mai exista? folosea mama si-mi placea la nebunie cum mirosea… parca cumva a mar… si rujurile alea chinezesti de culoare verde care pe buze se faceau rosu si nu se luau (ambalajul era auriu parca).
  halvaua unirea din seminte de floarea soarelui care intr-o vreme nu se mai gasea deloc. am gasit iarasi anul trecut si acum am aflat ca s-a desfiintat fabrica.
  mai era laptele condensat, ambalat in cutii metalice destul de mari, avea parca si o vaca impriomata pe cutie.
  inka am vazut ca a reaparut, dar nu mai are acelasi gust.

 16. @Dee: Kinder oricum are la jucariile lor avetizarea pentru parti care pot fi inghitite si limita de varsta 3 ani, dar nu am stiut ca nu au renuntat de tot la forma clasica, chiar daca nu se mai gasesc asa pe unde am vazut eu.

  Cazul Dosia nu-mi e cunoscut, probabil pe atunci nu ma interesa inca publicitatea. Multumesc pentru precizare si pentru ca m-ai facut curioasa.

  Protex este inca in magazine. Si e la fel de bun.

  @Jukits: multumesc, tot din afara l-am luat si noi. Nu-mi ramane decat sa-l comand online, dar asa pierd elementul surpriza.

  Interesant este de vazut daca in urma acestui post se creaza o unde de soc capabila sa revigoreze vanzarile pentru anumite produse sau daca toti cei de aici, cu mine alaturi, au imbatranit si incep sa fie romantici( „in vremea mea, ce bune erau…).

 17. Eu încerc să-mi amintesc cum se chemau snacksurile acelea cu Pizza…. până să apară Oups… parcă aveau ambalaj maro-roşcat cu negru.

  Old Spice se mai găseşte, am cumpărat eu de pe la Piaţa Sudului din Bucureşti, e vreo 14 ron.

  De Wrigley’s Spearmint nu am auzit pe nimeni să zică ceva…

  Deodorante 8×4 se găsesc câte vrei prin hipermarketuri, eu mă întreb în schimb dacă mai există la noi deodorantele Bac roll-on?

  Pasta de dinţi Close-up a fost preferata mea, varianta verde pentru că mirosea frumos, varianta roşie pentru că albea dinţii mai ceva ca B-a-Med :P

  Şampoanele Herbal Essences miroseau dumnezeieşte…Şi dacă tot zicea cineva că se mai găsesc şampoane Timotei…unde-unde? :D vreau să fac provizii!

  A….cine îşi mai aminteşte cum se chema acel şampon sub formă de „pernuţe”??? Eu îmi amintesc pernuţe de şampon roşiatice şi verzi… şi furam câte o pernuţă de şampon ca să culc păpuşa pe ea.

  Tot vorbind de şampon, mai era unul în urmă cu vreo 10-15 ani, de mesteacăn, şi mirosea demenţial…iar şamponul avea culoarea mierii. Parcă Eolan se chema (făcut de Farmec), dar se poate să mă înşel…

  Îmi mai vine în minte acum îngheţata Bugs Bunny…şi revin eu şi cu altele…

 18. Norvea era o pasta de dinti, si oricat m-am straduit nu mi-am putut aminti decat bucatica asta din slogan:”Nu lasa………ideea/Spala-ti dintii cu norvea”(care cred ca se scria cu 2 de e). Iar despre deodorantul Secret(primul deo-crema pe piata rom hi-hi-hi), mare-mi fu mirarea cand l-am vazut stand frumos la o taraba in piata de rusi(bazarul) din Targu Mures, asa ca…… exista, inca exista.

 19. Am si eu cateva amintiri din tinerete despre care vad ca nu s-a vorbit pana acum: 1.Albumuml cu abtibilduri de completat de la Action Man (la care nu se gasea parca penultima surpriza, cea cu jeep-ul) il mai tine cineva minte? Oferea premiu un omulet de jucarie Action Man celui care reusea sa completeze tot albumul; 2. Gummitele cubice Oto-Moto roz si cu gust de capsuni. Parca aveau surprize cu motociclete; gumitele roz tot cu gust de capsuni dar sub forma si ambalaj de tigara; 4.Acadelele Ciupa Ciups cu gumita in mijloc :D

 20. Mi-am mai amintit si eu ceva!! Nutela sau finetti (nu mai stiu care exact) intr-un pahar cu o testoasa ninja!! Ah, cum ma ascundeam in camara sa nu vada mama si mancam cu lingurita toata ciocolata.

  Si sucul TANG din praf!!! Ahhh ce imi mai placea. Daca bine imi amintesc a fost interzis in Romania fiindca continea doar chimicale. L-am descoperit in Cehia anul trecut, si mi-am facut provizii :)

  AH si napolitana cu ciocolata Siesta, care a disparut de pe piata…dar se mai gasestie in Cehia.

  Eu am gasit guma Turbo si Kent, Bonibon, Jelibon, biscuitii cu spuma inveliti in ciocolata la magazinele turcesti din Austria…din pacate nu este cucu rucu :(((…ah da orice sa mai pot manca o data napolitana asta!!!!!

  Sampon Timotei si o gama intreaga de Herbal Essences (chiar scump) se gasesc tot in Austria.

  Sucuri la cutie cu pai sunt foarte multe, doar ca nu se numesc Tropicana si nu mi le mai cumpara bunicul cand vin inghetata de pe partia de schii :((.

  Iar suc la TEC e acelasi lucru cu sucul de la dozator, de cumparat nu se gaseste, dar foarte multe restaurante folosesc dozatorul..inclusiv McDonalds….doar ca sucul de kiwi, preferatul meu nu e de gasit nicaieri :(…dupa culoara pe care o avea sucul de kiwi de la TEC cred ca era foarte toxic.

 21. Mai era spray-ul ala cu capac portocaliu fosforescent, Impulse Spice (ah ce imi placea!); cat despre Herbal Essence cum, nu mai exista? CA la kaufland era plin raftul anul trecut. :-?
  Iar pasta Close Up mie chiar imi placea, am suferit dupa ea:))

 22. da…pacat ca nu se mai gaseste nicaieri sampon dinacela timotei…..era mirific….probabil ca se gaseste in alte tari…in orice caz…avea si un parfum extraordinar…pacat…probabil ca nu au avut vanzari..avand in vedere ca un roman statistic vorbind consuma 2 tuburi de pasta pe an si schimba periuta la 3 ani…

 23. Buna.
  Gauloises Blondes- inca exista
  Bonibon la fel
  Norvea era si pasta de dinti- Nu-i asa c-ati prins ideea,spalati dintii cu Norvea :)
  Tropikana-eheeee,ce vremuri.

 24. Imi aduc si eu aminte de niste produse despre care nu s-a discutat inca , sper sa nasc unele amintiri asa cum mi-a nascut si mie acest post exceptional.Pai in primul rand era o guma romaneasca oribila la gust care nici nu se inchega daca o mestecai , era sub forma de lamela si era bagata intr-un carton rosu patrat impreuna cu niste carti tot de carton cu masini , si ne jucam carti cu ele si faceam colectie , Perfect parcea se numea , de asemenea niste bomboane mentolate ce tin minte ca erau foarte scumpe , Golia sau Colia Active Blue se numeau.Trecand la alcool imi aduc aminte de berea Kaiser de care n-am mai citit/vazut nimic pe nicaieri si de asemenea berea Hategana care era geniala dupa gusturile mele.Numai bine la toata lumea.

 25. Mai erau Tigarile Nice si Kim.
  Kim, cel putin, era in doua variante: albastru si verde mentolate. Tigari BT, Snagov
  inghetata polar care era ca pachetul de unt. Biscuitii Chindia… erau deliciosi (Turnul Chindiei, ceva de genul…)

 26. Pentru dienusha……..tu cauti krax believe me aveam vreo 4-5 ani la prima punga da nu stiu sigur eu imi amintesc ca erau cu bacon si aveau gust oribil ,…….si acuma sa recunoastem cand eram mici ce gusturi culinare deosebite aveam , am gasit o data jeleurile invelite in ciocolata cu spuma de banane inauntru erau vreo 30 de bani am luat multe si cand am mancat aveau un gust foarte ciudat…….nu s-au prostit dulciurile pur si simplu avem noi prea multa ciocolata milka heidi si altele in noi care is deosebit de bune si de asta ni se pare ca parca dulciurile copilariei nu mai sunt asa bune

 27. As da orice pt un sampon Timotei si pasta de dinti close-up,ce dintisori albi aveam. de dulciuri numai zic,eu nu ced ca tine de cresterea noastra ,cred ca modifica ei gustul la dulciuri,oricum multe numai sunt cum erau,…..

 28. Sunt din Romania dar ma aflu cu Erasmus in Praga si..aflandu-ma in Tesco – un magazin imens…am dat peste gama Timotei…nu mi-a venit sa cred pentru ca aici nu mai exista…si intr-adevar miros ffforte fain…din pacate sunt cam scumpe:(

 29. @anna: nuuuuu, nu sunt Krax cu bacon. Krax nu-mi plac defel, au apărut mai târzior din câte ţin minte, sau am avut eu acces la ele mai târziu şi erau oribile, cu gust slab şi atât de aspre că făceam răni înm cerul gurii. Snacksurile alea de care zic tare mi-e că se chemau de-a dreptul Pizza Snacks :D Erau în ambalaj portocaliu cu puţin negru şi parcă cerculeţe argintii (mă rog, culoarea foliei de aluminiu), iar snacksurile erau rotunde şi aveau un gust de pizza mai bun decât Oups cu pizza. De fapt, cred că ăsta de care zic eu s-a rebranduit mai târziu în Oups. Nici nu mai ştiu.
  PS: vreau Timotei. x(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.