Vai de curu’ publicităţii noastre!

Dacă aveţi curaj să daţi un click aici, veţi ajunge pe blogul iqADS, unde veţi descoperi o idee dubioasă. Ca să nu-i zic tâmpită. Ea există acolo de ceva timp, aşa cum şi eu am uitat postul ăsta în drafts şi l-am descoperit acum.

De ce e o idee dubioasă? Păi cică multe reclame româneşi sună nenatural pentru că se folosesc expresii din „Liceenii”. E adevărat, reclamele româneşti nu sunt toate geniale, ba dimpotrivă. Dar de la a te plânge că se foloseşte un limbaj învechit şi până la a folosi expresii precum „O ardem la modul”, „Nu e pe trip”, „Moşule, am şi eu o rugăciune la tine”, „E alifie”, „Eşti/dai ciocan” sau „Verifica asta afară (check this out)” e cale lungă. Dacă aşa vor suna reclamele româneşti din viitorul apropiat, eu o să-mi arunc televizorul pe geam!

Toată treaba e cu atât mai tristă cu cât oamenii care propun astfel de expresii nu sunt nişte bloggeri neavizaţi, ci angajaţi ai unui trust de presă, care lucrează pentru cel mai cunoscut portal de publicitate din România! Iar comentariile sunt toate „pro”. Vai de curu’ ei, publicitate…

1 thought on “Vai de curu’ publicităţii noastre!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.