Veşti „bune” de la BRD: se dublează comisioanele

De parcă faptul că-mi primesc salariul incomplet – şi în mod neconstituţional – în contul de la BRD nu era suficient, tocmai am primit de la această minunată bancă noile tarife pentru orice, valabile începând cu data de 7 octombrie 2012. Pe scurt: juma’ de euro interogarea soldului la bancomatele BRD şi un euro la bancomatele altor bănci, comisioane uriaşe pentru retragerea de bani de la orice bancomat… toate bune şi frumoase.

Stimate client,

Dorim sa va multumim pentru ca ati ales BRD – Groupe Societe Generale si sa va asiguram de preocuparea noastra permanenta pentru imbunatatirea ofertei si serviciilor oferite. 

Pentru informarea dumneavoastra corespunzatoare, va aducem la cunostinta faptul ca, incepand cu data de 07.10.2012, Lista de tarife si comisioane va fi actualizata, dupa cum urmeaza:

Tip comision In prezent
Din 07.10.2012
•  Eliberare extras de cont (pentru cont curent) /lista de operatiuni (pentru contul avand card de credit Punct Card atasat) pentru luna anterioara, la solicitarea clientului, in unitatea BRD – incepand cu cel de-al 2-lea extras de cont/ cea de-a 2-a lista pentru luna anterioara
•  Eliberare extras de cont / lista de operatiuni pentru luna curenta, la solicitarea clientului, in unitatea BRD
0.75 EUR (echiv. in valuta contului) 1 EUR (echiv. in valuta contului)
Interogare sold cont curent (inclusiv cont cu card de credit Punct Card atasat):

•  La ATM BRD

•  POS la ghiseu BRD

•  ATM alte banci din Romania

0.95 Lei/0.25 EUR/ 0.35 USD
0.95 Lei/0.25 EUR/ 0.35 USD
2 Lei/ 0.5 EUR/ 0.7 USD
0.5 EUR

1 EUR

1 EUR

Furnizarea listei ultimelor 10 operatiuni la ATM 0.75 Lei/ 0.20 EUR / 0.30 USD 0.5 EUR
Retrageri de numerar la POS, la ghiseu BRD – carduri de debit 0.1-0.2% min 0.2 Lei/ 2 EUR/ 2 USD 0.5%, min 3.5 Lei/ 3 EUR
Retrageri de numerar la POS, la ghiseu BRD – carduri de credit 0.5%, min 2 Lei 0.5%, min 3.5 Lei
Retrageri de numerar la POS / ATM alte banci din Romania 0.5%+2.5 Lei / 1%+3.5 Lei
1%+3 USD/ EUR / 1%+4 USD
1% + 4 Lei

1% + 3 USD/ EUR

Retrageri de numerar la POS / ATM, la alte banci din strainatate 1%+10 Lei / 1.5%+10 Lei
1.5%+5 USD / 1.5%+3 EUR
POS – 175/95 USD (in regim de urgenta)
1.5% + 10 Lei
1.5% + 3 EUR/USDPOS – 150/75 EUR (in regim de urgenta)
Retrageri de numerar la ATM BRD – carduri de debit 0.1% – 0.2%, min 0.2 Lei/ 2 EUR/ 2 USD 0.2%, min 0.5 Lei

Toate aceste modificari fac parte dintr-un proces de revizuire a politicii noastre tarifare. Lista de Tarife si Comisioane in vigoare, precum si lista comisioanelor ce vor fi modificate, sunt disponibile atat pe site-ul institutional www.brd.ro, cat si la cerere, la orice ghiseu din agentiile BRD.

Să cheltuiţi bine!

11 thoughts on “Veşti „bune” de la BRD: se dublează comisioanele”

 1. Wow, ce de comisioane! Comision pentru extras de cont 1 euro? In primul rând la ce-ți trebuie extras de cont, si apoi dacă ai internet Banking de ce nu-l poți printa singur? Si totuși de ce îți ia 1 EUR pentru a printa ceva? Si îți mai ia si bani ca scoti cash de la ATM-urile lor? Si chiar de la ghiseul lor? Wow!
  De curiozitate ce poți sa faci prin internet Banking? Sau acolo nu vezi tot, de la tranzacții de orice fel, pana la statementul lunar printabil?
  Îmi amintesc de Internet Banking de la BT acum ceva timp( 2005 parca) si cât era de prost conceput! Horror!
  Sincer eu nu plătesc nimic pentru nici unul dintre conturile mele deschise la diferite bănci. Nu tu întreținere de cont, nu tu comisioane pentru scos cash de la banca sau ATM-uri care sunt in rețea, iar de extras de cont am avut nevoie doar o singura data pana acum! Plătesc comision cand scot bani la ATM-urile care nu sunt in rețea cu banca mea, dar știu cât mă costa înainte sa iau banii, si dacă nu-mi convine suma, pot sa anulez tranzactia. Poți sa interoghezi soldul de la orice bancomat, banca, free of charge! Când am nevoie de cash, folosesc optiunea de „cash back” pe care o oferă multe magazine când platesti cumpărăturile. Nu mă costa nici un Cent in plus, si apare pe receipt si statement.
  Jeez, cred ca e foarte scump sa trăiești in România zilelor noastre! Musai ca toți romanii sunt bogați, altfel nu-mi explic! E un paradox! :)

 2. Nu mai e l”la moda” contractul acela intre firma si banca? Din cate stiam eu, in contracte din astea de salariu se anuleaza o gramada de comisioane…
  Oricum, ar trebui sa se discute cu alta banca, mai ales la foametea asta si bancile ar trebui sa fie mai interesate de clienti!

 3. Eu inca primesc salariul cash…si apoi il urc pe card la ING singur, nu ma deranjeaza deloc pentru ca e card de student si inca am 0 la comisioane :)

 4. Se pare ca BRD-ul depune eforturi disperate sa-si pastreze profiturile. Iar Franta are nevoie urgenta de lichiditati, pe care le procura din tari bananiere precum ROmania

 5. Se pare ca BRD-ul face eforturi disperate de a-si pierde clientii. Pacat ca firma are contract cu ei pina in 2014, dar atunci cu siguranta vom opta pentru alt camatar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.