Am testat: obiectiv (lentilă) clip-on Vetter, pentru wide selfie

Despre selfie-uri nu mai trebuie să vă spun nimic, cred că știe toată lumea care intră pe net că SELFIE a fost desemnat cuvântul anului 2013*, după care în toată lumea s-a declanșat o adevărată manie a autoportretelor, iar selfie stick-urile au devenit obiecte must have.

Creatorii de gadget-uri au dus nebunia și mai departe, inventând și mai multe accesorii pentru telefonul mobil. Existau deja de ceva vreme obiectivele pentru camera telefonului, acum sunt și obiective (lentile) pentru camera din față a telefonului, cea pe care o folosim pentru selfie-uri.

De când am văzut jucăria asta pe e-day.ro, am știut că va trebui să o am. Așa că i-am sugerat lui Sebi să mi-o cumpere de ziua mea, dar Sebi… nu e întotdeauna atent la ce-i spun eu. Și nici măcar nu vorbesc mult! Drept e că pe Facebook îi dau o grămadă de link-uri, iar când se joacă pe calculator îi spun tot felul de chestii pe care ulterior îi reproșez că nu le știe. Muahaha.

Din fericire pentru mine, băiatul de la e-day nu uită, după cum singur mi-a spus. Așa că luni m-am trezit cu un colet care conținea lentila dorită. Iupiii!

vetter wide phone selfie lens

Întrucât lentila este destinată selfie-urilor, nu focalizează grozav pe camera principală. Dacă ai suficientă lumină și ții telefonul nemișcat, ai șanse să faci poze faine cu lentila wide. Dacă nu, nu. De exemplu, cu Note 4 nu am reușit să focalizez.

Se folosește foarte ușor: clip-on înseamnă că se prinde, pur și simplu, ca o pișcătoare (un cârlig) de rufe. Trebuie să ai camera foto pornită, ca să vezi unde trebuie prinsă lentila. La Samsung Galaxy Note 4, de exemplu, camera foto frontală e mai wide decât la Note 3, ceea ce înseamnă că această lentilă nu o acoperă în totalitate și deci pozele vor apărea într-un cerc negru.

Iată și două poze comparative, făcute cu Samsung Galaxy Note 3 fără obiectiv și cu obiectiv wide. Dacă mă urmăriți pe Facebook, o să vedeți în perioada următoare mai multe poze făcute cu această lentilă – garantat!

obiectiv vetter

* Oxford Dictionaries a desemnat, în 2013, selfie ca fiind cuvântul anului

4 thoughts on “Am testat: obiectiv (lentilă) clip-on Vetter, pentru wide selfie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.