Viaţa la ţară e complexă şi are multe aspecte

denisa - viata la taraCa să nu mai rămâie repetent şi anul acesta „Au terminat facultatea, s-au mutat în chirie cu ameţitul, ce e de făcut? Călătorii? Citit? Evoluat? Eh, căcat! Ne luăm, dragă, şi ne luăm un Logan din banii de nuntă şi mergem la mama la ţară weekendul ăsta, ca să săpăm în grădină, şi peste două weekenduri mergem la Predeal şi gata” [zice Vali].

No, noi nu ne-am luat Logan din banii de nuntă şi nici la Predeal nu mergem, dar am rugat-o anul trecut pe Mama să mă cheme când o fi de săpat în micuţa grădină de lângă casa de la ţară, iar ea nu a uitat şi s-a ţinut de cuvânt. M-a chemat nu la dat cu sapa, ci la hârleţit – aşa am denumit eu operaţiunea de a răscoli pământul cu un hârleţ, în scopul de a planta, apoi, seminţe de legume. 

Foarte serioasă, m-am apucat de treabă şi după vreo două ore eram leoarcă. Cum soarele se ascundea deja după dealul din dreapta drumului, am lăsat restul pe a doua zi. Cu greu mi-am făcut, în ziua următoare, curaj să mă apuc din nou de hârleţit, dar nu m-am lăsat. Aveam de gând să termin tot rândul lat de aproximativ un metru, care se întinde de-a lungul gardului. Pe când soarele ameninţa iarăşi că se retrage, a apărut Tata cu un vecin şi au continuat ei ce începusem eu cu o zi înainte.

Cred că-i inutil să vă spun că după 30 de minute, doi bărbaţi au făcut mai mult decât am reuşit eu în două reprize de câteva ore. E FOARTE GREU!!!

12 thoughts on “Viaţa la ţară e complexă şi are multe aspecte”

   1. Barbatii n-aveau nevoie de manusi. Maini formate :))
    Tot pe tema asta, discutie cu bunica acum cativa ani:
    – ioi, dragii mami, apai tate ma dor!
    [… povestim verzi si uscate vreo 5 minute]
    – da’ cand ai pus rosiile?
    – apai ieri am sapat gradina si le-am pus (rosiile fiind pe vreo 40-50 mp).
    – bunico, daca sapam atata intr-o zi, si pe mine ma dureau toate.

 1. Mai copchil crescut cu lapte praf ce esti!! cand aveam zece ani harletzeam de mama focului, ca deh, eu am crescut la tara…si parca bine mi`a prins, ca am habar cu ce se mananca agricultura, crescutul gainilor, porcilor, curcilor etc..

 2. Mergeti des? Daca este aproape de oras cate o escapada aici va reincarca bateriile! Spor la amenajari si …cand o sa culegi recolta sa ne aratati din roade.

 3. Lucrul cu harletul (cazmaua) trebuie privit ca o relaxare, un hobby. Agricultura adevarata din zilele noastre se face cu utilaje. Si eu am o gradina la tara si abia astept weekendul sa merg acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.