„Victor Ponta minte / Udrea preşedinte”

Să ştiţi că mi-am propus să nu mai scriu deloc despre politică şi politicieni, dar zău că nu mă pot abţine. Tocmai am văzut la ştiri cum şi-a lansat Elena Udrea candidatura la preşedinţie: cu [încă] un atac la adresa lui Victor Ponta. „Victor Ponta minte / Udrea preşedinte!” – asta scandau oamenii plătiţi să participe la miting.

Spun „plătiţi” pentru că nu cred că există în ţara asta atât de mulţi oameni care să o admire sincer pe Elena Udrea, când este atât de evident că e marioneta lui Băsescu. Oricât mi-ar fi de simpatic preşedintele, nu pot să nu strâmb din nas când văd pe cine a ales să susţină la alegerile de anul ăsta. 

Mă deranjează candidaţii care-mi insultă inteligenţa. Elena Udrea îmi spune că ar trebui să o votez şi că ea merită să ajungă preşedinte pentru că Victor Ponta minte. Wow, ce rimă grozavă aţi găsit, doamna politician!

Nu-mi e antipatică Udrea, dar nici nu reuşeşte să-mi câştige simpatia cu postări pe Facebook precum celebra: „La Reşita, într-o alimentară, cumpărând salam Victoria, pâine şi ardei iute. O masă de prânz pe cinste” sau furând idei de la Ştirile Pro TV. Site-ul ei de campanie se numeşte „România Frumoasă”, lansat după ce toată vara Pro TV a avut o campanie numită „Salvează România Frumoasă”, în care a prezentat oameni şi locuri în special din Transilvania, locuri care merită salvate pentru că au păstrat tradiţiile etc. Au chiar şi un subdomeniu, romaniafrumoasa.stirileprotv.ro. Elenei Udrea i s-a părut o idee bună, aşa că a împrumutat-o. Din nou, foarte original.

udrea salam victoria

Şi mai e ceva: pe 26 septembrie, adică acum două zile şi la 11 zile după ce a început şcoala, Udrea a postat pe Facebook următoarea chestie:

„Când l-am văzut pe Victor Ponta că a cheltuit 2 milioane de euro pentru a-şi face ziua de naştere pe Stadionul Naţional cu 70.000 de oameni, în condiţiile în care copiii de clasa I şi a II-a nu aveau manuale şcolare, am luat decizia de a renunţa la lansarea oficială a candidaturii mele la Sala Palatului.
Cu toţi banii pe care i-am fi cheltuit pentru o astfel de acţiune am cumpărat ghiozdane, manuale şi rechizite pentru 5.000 de copii care provin din familii cu posibilităţi reduse.
Nu e un gest politic, ci unul uman – sunt singurul candidat înscris în această competiţie care iubeşte această ţară şi îi iubeşte pe români. Le înţeleg problemele şi dificultăţile foarte bine.
Îmi doresc ca aceşti copii să aibă toate condiţiile şi să înveţe foarte bine, pentru că astfel vor putea ajunge orice îşi vor dori şi vor putea ajuta astfel România
„.

Serios? Dar de ce nu te-ai gândit la copiii din familii cu posibilităţi reduse [interesantă alegere a cuvântului „reduse”; reduse de către cine?] înainte să-şi facă Ponta lansarea de două milioane de euro? De ce nu ţi-ai propus de la bun început să le donezi ghiozdane şi abecedare, ci o faci doar acum, când poate fi o lovitură pentru contracandidat? Brusc, ţi-ai dat seama că e păcat să arunci cu banii când poţi face un gest „uman”, nu politic? Eşti o ipocrită.

udrea ghiozdane

Campaniile astea construite în jurul acţiunilor şi declaraţiilor contracandidaţilor sunt campanii făcute pentru candidaţii care nu au nimic de spus. Când platforma-program e „ălalalt e un nemernic, ăsta minte, eu voi fi preşedinte”, ai o problemă. Când în loc să le spui românilor ce ai de gând să faci pentru ei şi tu scrii pe Facebook: „Îl asigur pe domnul Traian Băsescu de faptul că voi continua proiectele importante pe care le-a avut pentru România (stat de drept, justiţie independentă, luptă împotriva corupţiei, reformă în educaţie, în sănătate sau pe piaţa muncii), dar voi fi mai mult decât o urmaşă a sa*„, ai o problemă. Nu pentru preşedinte candidezi, ci pentru noi, sau mă înşel?

1 thought on “„Victor Ponta minte / Udrea preşedinte””

  1. Decent articol! Nici mie nu mi se pare ca are prestanță sau chiar biografia care sa o recomande pentru președenție! In alta ordine de idei, as prefera daca toata dreapta ar sprijini-o pe Macovei sa fim siguri ca Dl Ponta iese o data pt totdeauna in footnote-ul istoriei postdecembriste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.