Trupa VUNK locuieşte în Oraşul Minunilor

Care-i, domnule, treaba cu Oraşul ăsta al minunilor? E Bucureştiul transformat, Bucureştiul viitorului? E Clujul, Timişoara, România frumoasă imaginată de trupa VUNK? Când m-a invitat Cristina Bazavan să apreciez pagina de Facebook „Oraşul Minunilor”, m-am gândit că trebuie să aibă vreo legătură cu arta sau cu tehnologia. Poate cu teatrul sau o fi vreun film nou, nu eram foarte sigură, dar am încredere în toate recomandările Cristinei şi ştiam că nu poate fi decât ceva de bine. 

Am dat „like-ul de rigoare”, după care m-am mai întâlnit de câteva ori pe Facebook cu Oraşul Minunilor şi cam atât. Asta se întâmplă când dai prea multe like-uri şi ai prea mulţi prieteni pe Facebook, ţi-ar trebui 30 de ore pe zi, în fiecare zi, ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă pe timeline. Şi Facebook nu-ţi arată chiar tot, în general postările de pe paginile cărora le dai like apar mai rar pe timeline decât postările prietenilor, excepţie făcând postările sponsorizate. Adică tu, deţinător de pagină, trebuie să-i plăteşti Facebook-ului ca să-ţi vadă „fanii” postările. Cam mizerabil, dar ăsta-i capitalismul.

Ei bine, zilele trecute a venit şi reveal-ul, dezvăluirea Oraşului Minunilor. Din prezentarea Cristinei de la Webstock – Cum să spunem poveşti mai bune despre companii/branduri? – am aflat cât de mult s-a muncit, de fapt, la acest proiect, cât de bine a fost păstrat secretul Oraşului Minunilor şi cât de frumos a fost „împachetat” un concert-eveniment pe care trupa VUNK îl susţine pe 3 octombrie, la Bucureşti.

Oraşul Minunilor este un oraş virtual, un oraş frumos, unde oameni faini vin pentru o stare de bine, pentru lucruri frumoase. Nu are rost să preiau de la Cristina povestea Oraşului Minunilor, vă recomand să citiţi pe blogul ei, a explicat foarte frumos cum a decurs promovarea necunoscutului şi cum a strâns o comunitate de peste 10.000 de oameni în jurul unei idei.

puzzle vunk in orasul minunilor

Spicuiri dintr-un comunicat:

VUNK a reunit vocile mai multor generatii pentru un cantec indemn la atitudine: Ne Facem Auziţi!

Alături de Cornel Ilie şi colegii lui de la VUNK, Roman (Zdob şi Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabiţă, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis) şi Sişu îndeamnă tinerii şi nu numai la acţiune, la a lua atitudine faţă de politicieni, dar şi faţă de reprezentanţii Bisericii care nu-şi respectă menirea.

Cornel Ilie spune că a scris cântecul fiind revoltat de reacţia Bisericii la opiniile celor care protestau că a sfinţit o televiziune cu un „trafalet” şi de ipocrizia de care dau dovadă înaltele feţe bisericeşti în raport cu credincioşii, deci şi în raport cu el.

„Când un artist vorbeşte despre societatea in care trăieşte o face cu putere şi credinţă. Şi, întotdeauna, o face cu speranţă, pentru că artiştii nu se dau bătuţi niciodată. De data asta suntem mulţi şi vom fi şi mai mulţi. Cultura şi educaţia din România trăiesc prin vocile care se fac auzite, fiecare în domeniul lui. Noi nu ne regăsim în nicio formă din politica actuală, pentru că este făcută de incompetenţi, de laşi şi de oameni fără bun simţ. Nu ne simţitm reprezentaţi de nimeni şi ştim sigur că cei mai mulţi români simt la fel”, a spus Cornel Ilie, liderul trupei VUNK.

Şi dintr-un alt comunicat:

Într-o campanie fără precedent în România, VUNK a creat, sub anonimat, un oraş virtual care a depăşit 10.000 de locuitori, o comunitate a oamenilor care vor să trăiască frumos, cu bun simţ şi să-i ajute necondiţionat pe cei din jur. Totul a inceput cu zeci de Aşi de pică pe care bucureştenii i-au putut descoperi în locuri de poveste, a continuat cu restaurarea prin desen a unor obiective simbol ale României, cu fapte caritabile şi campanii educaţionale făcute sub anonimat absolut.

“Vunk în Oraşul Minunilor” este numele show-ului pe care trupa l-a anunţat pentru 3 octombrie la Sala Polivalentă, show care îi înfăţişează pe Cornel Ilie şi pe colegii lui drept super eroi asemeni celor din benzi desenate.

sursa foto puzzle: bazavan.ro, foto cu umbreluţe: VUNK Facebook

2 thoughts on “Trupa VUNK locuieşte în Oraşul Minunilor”

  1. De cativa ani, deja, observ ca cei de la Vunk s-au maturizat frumos, si parca pe sufletul meu. Nu e prima lor melodie cu mesaj social, si versurile lor par facute sa-mi dea speranta. Dar ce ne facem ca parca suntem prea putini?
    Abia astept sa aflu ce mai pun la cale. Concertul si conceptul suna interesant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.