Viitorul e aproape

Cineva a scris, la un moment dat, pe undeva, că se întreabă în câte poze ale altor turiști se regăsește. 

I wonder how many tourists’ photos I’m in.

Am văzut poza de mai sus la Diana pe Facebook și m-am gândit că, la fel ca nenea ăla din vitrină, sigur apar și eu în multe poze făcute de alții la Pisa, pe Ponte Vecchio, prin Austria, Belgia etc. Și e foarte probabil ca pozele alea să fi fost deja postate pe Facebook.

Și mă mai gândeam că, la cum evoluează tehnologia, în scurt timp se va inventa un software (dacă nu s-o fi inventat deja!) care să poată recunoaște o persoană după doar câteva trăsături ale feței, iar ulterior să o anunțe pe acea persoană, care are un cont de Facebook, că apare în poza lui Wu Xi din Coreea de Sud și se poate tăgui singură, dacă dorește.

Să nu credeți că e departe viitorul ăsta!

Acum șapte ani, ziceam că vor exista mai multe site-uri decât nume de domenii libere și că probabil vom ajunge la adrese de tipul reparatiiauto.hd.ro. Nu am nimerit-o – în loc de domenii înghesuite, s-a optat pentru și mai multe extensii (de exemplu, îți poți face un site de tipul nume.photo) -, dar în Italia am văzut-o pusă în practică, cu adrese de tipul .fi.it.

Așadar, cât timp credeți că o să mai treacă până când ne vom putea tăgui eticheta în pozele turiștilor absolut necunoscuți cu care ne intersectăm în marile zone turistice?

1 thought on “Viitorul e aproape”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.