Mai vine odată primăvara?

Pe la început de martie, mă bucuram că nu a nins decât de vreo două ori iarna asta şi speram că am scăpat. „O să fie frig în aprilie, o să vezi tu!”, îmi spuneau Toma Necredincioşii. M-am încăpăţânat să-mi scot adidaşii [de fapt, ei sunt Puma, cei mai comozi pantofi sport din lume, dar eu tot adidaşi le zic] de la iernat şi i-am şi purtat de vreo două ori până să-mi îngheţe degetele de la picioare. Aşa că i-am spălat frumos, i-am pus înapoi pe raft, am oftat şi m-am întors la ghetele de iarnă.

Apoi a venit din nou un val de căldură. Iarăşi am scos adidaşii din ascunzătoare, ba de data asta mi-am spălat geaca de iarnă, am curăţat ca pentru vară ghetele de iarnă şi le-am pus pe raft, urându-le să ne mai întâlnim prin septembrie-octombrie. De-abia a apucat geaca să se usuce, că a venit din nou frigul. Iar am scos ghetele, am îmbrăcat geaca de iarnă şi am oftat. Aş fi putut să forţez primăvara şi să nu mă mai îmbrac gros, dar în cei 31 de ani de viaţă am învăţat, printre altele, că nu-i sănătos să forţezi anotimpurile. Degeaba te îmbraci în tricou dacă afară-s 12 grade, o să răceşti şi asta o să te coste timp, bani, nervi.

Buun, în timp ce aproape toată lumea era îmbrăcată ca de primăvară, hop şi eu, cu geaca groasă şi ghetele îmblănite! Şi, din nou, a venit căldura. În timp ce Busu tot ameninţă cu ploi şi vreme rece, eu sunt în expectativă. Ghetele sunt curăţate [v-am mai spus că îmi spăl încălţămintea după fiecare purtare], geaca groasă o s-o mai spăl la toamnă, că nu s-a murdărit, iar între timp îmbrac ce mi se pare că-i potrivit.

Dar nu pot să nu mă întreb: am trecut deja la ora de vară, azi a fost cald, soarele mi-a zâmbit, ce ziceţi, mai vine odată primăvara aia? Mă tem că dacă-mi pun din nou geaca în dulap, vine un val de frig şi îmi bag picioarele şi fug în ţările calde!

7 thoughts on “Mai vine odată primăvara?”

  1. Din pacate, primavara (cum era odata) nu va mai veni ci va fi dintr-o data vara si va fi foarte cald; in concluzie vom avea doar doua anotimpuri, unu cald si unul rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.