Vintage

Mă amuză cum nu mai putem spune vechituri, acum toate sunt obiecte vintage.

Inutil să reproduc aici lista cuvintelor preluate limba din engleză, au făcut-o alţii* mult mai bine. Da’ acum mi-am amintit de asta cu vintage şi-mi vine să râd şi să plâng în acelaşi timp. Da’ mai bine râd, că dacă plâng, degeaba o fac.

*

4 thoughts on “Vintage”

  1. Pai vechituri a prins un sens puternic peiorativ in ultima vreme in conversatii, a devenit un fel de “junk” uneori chiar cu sens de “garbage” asta ca sa o dam pe engleza.

    “Vintage” nu inseamna neaparat ceva vechi… poate fi si nou dar lucrat/facut in stilul anilor 60-80.

  2. Legat de chestia asta, am auzit azi un interviu luat celor care trebuie sa-si lase electrocasnicele vechi in fata casei sa vina sa le ridice. Unii invocau motive “mai e bun radiou`, mai iei o rezistenta sau un condensator”, “orice lucru e bun daca stii cum sa-l folosesti si ai si putina pricepere”. De asta romanu’ umbla cu vintage-uri…ca mai faci/repari ceva cu ele.

  3. opaaa.. uite ca cineva a folosit vintage cu sensul de “vechitura” cum zici tu. Pare f ciudata utilizarea. Eu credeam ca te referi la aria modei unde e foarte intrebuintat “vintage” si nu se refera la sensul asta al vechiturii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.