Vlog #5: Un pic de astenie, Banca Transilvania şi noile creme Gerovital H3 de la Farmec

Aşa de fain a început ziua de luni! Era cald, am deschis larg geamul de la bucătărie, ca să îmi intre primăvara în casă, am aspirat, am şters pe jos, am băgat haine la spălat, le-am întins în balconul deschis, apoi am pus la spălat şi lenjeria de pat, că-n ritmul ăsta se uscau celelalte până termina maşina, mi-am făcut o cafea delicioasă la espressor, am aranjat hainele deja uscate în dulapuri, am pus o chestie din cauciuc pe sub covoraşele dintr-o cameră [care sunt puse peste parchet şi pe care eram sigură că o să alunec într-o bună zi şi o să dau cu capul de ceva], ce mai, am fost „în priză” toată după-amiaza. Şi veselă că a venit, în sfârşit, primăvara! Până când…

Dureri de primăvară

A început ca o durere surdă, a continuat ca o apăsare la baza coloanei vertebrale. S-a sfârşit ca o durere în toată regula. Bine, nu s-a sfârşit de tot, dar graţie unor plasturi pe care mi i-a trimis o cititoare [îţi mulţumesc, Silvana!] ultima dată când am avut dureri grave, am reuşit să cobor cele două etaje, să conduc, să filmez vlogul de mai jos şi chiar să urc scările până în redacţie. Iar acum sunt şi mai bine, nu bine de tot, dar mă pot mişca fără să tot icnesc „au, au!”.

Plasturii se numesc Zhui Feng şi miros tare a mentol. I-am găsit pe site-ul importatorului, aici, pentru cine-i interesat.

Ba, între timp a început şi cerul să plângă, că numai ploaie n-a fost aia! A turnat cu găleata, inclusiv peste hainele mele puse la uscat pe balcon. Hei, hei, dusă e iarna cu dinţii ei de fier, dar nu chiar de tot, e doar parţial dusă, aşa.

BT este realmente Banca Oamenilor Întreprinzători

M-am uitat şi în cutia poştală când am plecat de acasă şi am găsit un plic de la biroul unui executor judecătoresc din Deva, care conţinea o somaţie, alte bălării şi o „încheiere” de la Judecătoria Deva. „Fără citarea părţilor”. Mă rog, sunt detalii în care nu intru pentru că nu am habar de chestiuni care ţin de justiţie. Ideea e, pe scurt, că în 2006 am semnat un contract de credit [aşa-numitul „descoperit de cont”] cu Banca Transilvania. Când am plecat de la locul de muncă, banca a fost informată şi mi-a reţinut ultima tranşă din salariu, 500 de lei; creditul era de 700. Eu nu am mai putut folosi cardul de salariu, pentru că, logic, mi l-au blocat. Am considerat, deci, că relaţia mea cu Banca Transilvania s-a încheiat, din moment ce nu am primit nici o hârtie, nici o notificare, nimic, doar „card blocat” şi la revedere. Aşa că mi-am văzut de viaţa mea.

Şapte ani mai târziu, Banca Transilvania mă anunţa că s-au terminat banii din cont. 

— Care cont?, zic.
— Ăla în care aţi depus dumneavoastră suma de 500 de lei [adică partea din salariu pe care mi-au blocat-o ei]. Banca şi-a reţinut dobânda la credit şi acum nu mai are de unde.

Deci reţineţi, ei nu mi-au dat nici o înştiinţare, nici o hârtie, nimic, au tăcut şi au halit din banii ăia până când s-au terminat, iar acum vor ca eu să le dau încă o dată banii, plus cheltuieli de judecată. 1.116,67 lei, ca să fie bine, să nu fie rău.

Nu aş mai vrea să văd comentarii în care mi se spune cât sunt de prostuţă că am făcut credit, că nu aveam nevoie de creditul ăla, angajatorul ni le-a băgat tuturor pe gât. „Luaţi, că nu ştiţi niciodată când aveţi nevoie şi-i bine să ai o rezervă!”. Aşa-i. E bine să ai o rezervă din care să se îndestuleze Banca Oamenilor Întreprinzători. Ştiu că nu trebuia să mă amestec cu lăturile, pentru că acum mă mănâncă porcii. E doar o vorbă de la bunică-mea din sat, nu spun că ar fi băncile porci sau lături.

Şi da, ştiu că am fost toantă, mai ales că am luat un credit care, repet, nu îmi era necesar. Iar acum plătesc greşelile tinereţii. Voi să nu faceţi la fel, bine?

Gerovital H3 Retinol

Farmec mi-a trimis, săptămâna trecută, trei produse din gama Gerovital H3.

Cremele H3 de la Gerovital şi plasturii chinezeşti care m-au scăpat, deocamdată, de durerea de spate

Cremele H3 de la Gerovital şi plasturii chinezeşti care m-au scăpat, deocamdată, de durerea de spate

Cele două creme le-am păstrat intacte până la filmarea de azi, pentru că am vrut să le desfac „pe cameră”, dar deodorantul l-am folosit deja de trei ori şi mă declar mulţumită. Bine, vă spun un „secret”: cred că am mirosit a transpiraţie de două sau trei ori în toată viaţa mea; sunt atât de obsedată de treaba asta, încât imediat după ce ies de sub duş, deodorantul e primul produs cosmetic pe care-l folosesc. Aşa că nu aş putea spune că un produs şi-a făcut sau nu treaba, mai ales că transpiraţia mea nu prea are miros. Sau nu apucă să-l „dezvolte”. Din punctul meu de vedere, deodorantele astea de 40 de mililitri sunt perfecte pentru călătorii sau pentru poşetă, presupunând că faci duş şi altundeva decât acasă şi ai nevoie să te şpreiezi. Că fără duş… nu se face să dai cu spray peste transpiraţie, da?

Despre creme o să vă povestesc după ce le testez. Ce vă pot spune acum este ceea ce am citit în broşura de la Farmec.

Gama cu Retinol este special creată pentru prevenirea ridurilor şi pentru încetinirea îmbătrânirii fiziologice a pielii.

Crema antirid contur pentru ochi este o cremă pentru îngrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, zonă predispusă apariţiei ridurilor. Datorită Retinolului care accelerează procesele enzimatice şi diviziunea celulară, pielea devine capabilă să se autoregenereze din interior.
Sepiliftul, Vitaminele A şi E potenţează efectul de diminuare a ridurilor, elasticitatea şi fermitatea pielii şi previn apariţia de noi riduri. Extractul de Boswellia Serrata, prin efectele calmante, antiiritante, asigură un plus de protecţie acestei zone extrem de sensibile. Vârsta recomandată: 25

Crema pentru prevenirea ridurilor are cam aceeaşi poveste, doar că se aplică pe faţă, gât şi decolteu. Vârsta recomandată: 25

Pe această cale, le mulţumesc celor de la Farmec pentru că m-au inclus pe lista bloggeriţelor de 25 de ani, sunt flatată! :D Nu glumesc, chiar nu cred că tenul meu arată de 31 de ani.

Voi cum v-aţi început săptămâna? Sper că mai veseli decât mine.

2 thoughts on “Vlog #5: Un pic de astenie, Banca Transilvania şi noile creme Gerovital H3 de la Farmec”

  1. Buna Denisa! Ne-a placut video-ul cu unboxing-ul cremelor noastre, s-ar putea sa mai primesti! Considera-te amenintata! :) Cremele recomandam sa se foloseasca incepand cu varsta de 25 de ani, deci te incadrezi la fix! :) Multumim frumos inca o data, sa le folosesti cu placere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.