Votaţi-mă, votaţi-mă, sau dacă vreţi, eutanasiaţi-mă!

Pentru că singura voastră problemă, e clar, sunt eu…

Ah, asta era din melodia lu’ Taxi. Da’ chiar nu mai ştiu ce titluri să pun, la câte voturi am cerşit în ultima vreme!

Aşa că o să scriu, scurt, că particip şi la etapa a treia a concursului de pe Bloggeri.ro, cu textul de mai jos , pe care vă rog să-l citiţi, comentaţi, criticaţi, cum vă cade bine, apoi, dacă vă va fi plăcut, să-l votaţi.

Îi zice Something’s MISSing; aşa, că-mi place mie să pun titluri şmechere.

Toamna se numără bobocii. Nu există liceu sau facultate unde să nu se organizeze, la fiecare început de an şcolar, un concurs „de miss”. Concursurile de frumuseţe există, conform Wikipedia, încă de pe la 1800 şi ceva. Totuşi, mie concursurile de genul ăsta organizate de instituţiile de învăţământ mi se par – hai să zicem – nepotrivite. Asta ca să nu zic de-a dreptul stupide.

Să nu fiu înţeleasă greşit: încurajez activităţile extraşcolare aşa cum sunt şi pro teambuilding-uri, dar de la “activităţi extraşcolare” până la a te arăta în chiloţi viitorilor profesori e o diferenţă ca de la cer la pământ. Iar faptul că profesorii şi, implicit, instituţiile de învăţământ care organizează balurile bobocilor – în cadrul cărora au loc şi concursurile de miss şi mister boboc – îşi dau girul pentru astfel de evenimente este trist.

Un bal al bobocilor în anul de graţie 2007 presupune, pe lângă probele amuzante, probe de cultură generală – atât de generală încât doar unii americani [din ăia pe care-i vedem pe Youtube cum se întreabă dacă Europa nu-i cumva o ţară] n-ar şti să răspundă la întrebări – şi concursuri de miss şi mister boboc, adică cei mai populari juniori. Şi, cu riscul de a mă repeta, nu mi se pare normal ca tinerele eleve de liceu sau studente să apară în faţa profesorilor mai mult dezbrăcate decât îmbrăcate, ca să câştige proba de costume de baie. Câtă credibilitate mai au elevii respectivi în faţa profilor? Cum să te mai ia cineva în serios, când tu le-ai arătat deja tuturor tot ce aveai de arătat?

În urmă cu câţiva ani, un liceu devean a organizat balul bobocilor, iar la proba de aptitudini sau dans [nu reţin exact], doi elevi care tocmai intraseră în clasa a IX-a au mimat actul sexual. Presa locală s-a scandalizat, mai ales că la bal fusese prezenz şi primarul Devei, dar… valul a trecut. Şi deşi nu mă pasionează genul ăsta de evenimente şi n-am mai participat [adică n-am făcut act de prezenţă, nu vă gândiţi la altceva] de ceva vreme, ştiu că lucrurile nu s-au schimbat.

Oare o să apuc ziua în care să se spună despre românce că-s cele mai deştepte femei din Estul Europei?

8 thoughts on “Votaţi-mă, votaţi-mă, sau dacă vreţi, eutanasiaţi-mă!”

  1. in arad am fost la multe baluri ale bobocilor cand am fost in liceu si la niciunul nu am vazut proba de costume de baie. era dansul, cand erau imbracat normal, in blugi si bluza si proba cu fetele la rochii de seara si baietii la costum.

  2. Ti-am votat articolul,pentru ca reflecta realitatea de la aceste „baluri”.
    valentinn…din partea unuia care a luat recent CPE,am inteles unde bati dar denisa nu a gresit cu nimic termenul de „miss” in context.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.