Microbuzul VW Transporter, reinventat în varianta electrică

Dintre multele mașini pe care le-a schimbat tata, două au fost microbuze Volkswagen Transporter. În ciuda „bubelor” pe care le-aveau, am ajuns să le iubim, pentru că într-o mare de Dacii 1310, Oltcituri, ARO-uri și alte mașini triste, buburuzele noastre erau o pată de culoare. Roșie cu alb. 

Am văzut acum modelul nou de hippie van pe Facebook și am zis că asta va fi mașina mea, când o să apară pe piață. Cum s-au gândit ei să o și coloreze în verde!

Simbolul epocii flower-power din anii ’50-’70 și unul dintre cele mai ușor de recunoscut modele din istoria Volkswagen va renaște în 2022 sub forma unui microbuz full-electric care va beneficia implicit de un sistem de rulare complet autonomă. Denumit oficial Type 2, dar cunoscut în cultura populară sub denumirile Volkswagen Bus, Volkswagen Microbus sau Volkswagen Bulli, mașina care a revoluționat transportul de persoane în Europa și Statele Unite după cei de-al doilea Război Mondial primește astăzi o versiune ultramodernă sub forma conceptului I.D. Buzz. (sursa)

Mi se pare interesant că producătorii auto gândesc deja modele complet electrice, care nu mai au aproape nimic în comun cu mașinile de astăzi, majoritatea acestora din urmă arzând benzină, motorină sau gaz pentru a funcționa. Și cu toate că nu sunt fană a mașinilor electrice (OK, mi-ar plăcea o Tesla, dar parcă tot mai sigure sunt, deocamdată, mașinile clasice), microbuzul-buburuză îmi trezește nostalgii și l-am trecut pe wishlist.

Cine știe ce-o mai fi până în 2022? Poate că mașinile așa cum le știm acum vor dispărea de tot și vom râde de cât de proști am fost, cum săream în aer în mașinile-bombă, cum circulam cu rezervorul plin de combustibil care să ne omoare versus cât de sigure sunt acum mașinile electrice. Just kidding, fraților, până în 2022 mai sunt doar cinci ani!

1 thought on “Microbuzul VW Transporter, reinventat în varianta electrică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.