Wishlist la 31 de ani

bucatarie verdeD’apăi ce, numai Criserb să aibă wishlist de ziua lui?

În mod normal, aş fi zis că-mi doresc o grămadă de chestii pe care le-am tot pinuit pe Pinterest, începând cu genţile Crumpler pentru orice şi terminând cu tot felul de încălţări comode. Numai că în perioada asta, încă visez şi adun idei pentru bucătăria de vis pe care sper să o am până la sfârşitul anului. Mai precis, mobila de bucătărie şi gresia şi, poate, faianţa care au deja o vechime de 13 ani. Ştiţi, dacă tot ne apucăm de schimbat mobila, e logic să schimbăm măcar gresia care a fost pusă cu ciment, că adezivi nu se prea găseau pe vremea aia. Şi dacă tot schimbăm gresia, ar merge schimbată şi faianţa şi nu poţi schimba faianţa fără să zugrăveşti, nu?

Cred că de-aia îi e groază lui Sebastian să ne apucăm, că dacă tot ne apucăm… ne ia naiba până terminăm! 

Anul trecut mi-am dorit să merg la Praga. Anul ăsta îmi doresc să merg la Praga, dar să văd şi Berlinul şi Londra şi poate şi Barcelona împreună cu Sebi. Nu cred că se aliniază planetele, dar nu-i bai, că eu le tot trec pe „wishlist” şi se adună. Şi într-o bună zi trebuie să mergem peste tot!

Până acum, concediul meu a debutat cu o răceală şi a continuat cu o înţepeneală de spate. M-am tratat cu Tratul injectabil, dar încă trebuie să-mi mai văd de sănătate, ştiu că nu există injecţii-minune.

Revenind la mobila de bucătărie, am descoperit tot felul de chestii interesante; de exemplu, sistemele Blum de amortizare a uşilor şi sertarelor, precum şi Tandem, un sistem de sertare mi-nu-nat. Vă dau un link de YouTube, dar vă recomand să-l ascultaţi fără sunet: cam aşa arată sertarele la care visez eu. Am văzut că există şi la IKEA un corp înalt asemănător, dar parcă e cam scumpuţ. Şi-ar mai fi un sertar mare, în care să încapă toate tacâmurile şi ustensilele de gătit, pe care să-l compartimentez aşa.

Noa, cam cu asta îmi ocup eu timpul: caut idei, pun o grămadă de chestii pe listă şi apoi mă răzgândesc. Ştiu că nu mă voi trezi de ziua mea şi, ca prin minune, mobila cea nouă va fi aşezată frumos în bucătărie. Ştiu că o să-mi vină să urlu din cauza deranjului de care vom avea parte până când va fi totul gata, dar ceea ce mă motivează este ideea că voi avea, în sfârşit, o bucătărie aşa cum mi-am dorit.

Până când ne luăm inima în dinţi ca să ne apucăm de treabă, mai visez. Nu neapărat la Praga sau Berlin sau Londra sau la genţile şi papucii de care nu am strictă nevoie, ci la bucătăria perfectă.

Voi ce vă doriţi de ziua voastră? Sau ce aţi primit ori v-aţi făcut cadou la 31 de ani?

14 thoughts on “Wishlist la 31 de ani”

 1. Mie-mi plac surprizele micuțe, colorate, nu scumpe. Dar să fie surprize! Și să nu fie pe wishlist.
  Dar pe la voi prin zonă nu sunt mici fabricanți de mobilă, cum sunt prin Reghin, de exemplu? Că IKEA e ingenioasă, colorată, practică etc dar tare mai sunt șubrede piesele de mobilier. Or pentru bucătărie chiar îți trebuie ceva solid.

 2. Bine ca mi-ai adus aminte de wishlist, ca iar am uitat sa-l aduc la zi :P

  Cat despre sertar, acum este simplu de facut, dupa ce am facut unul pot sa fac si mai multe si stiu si ce trebuie facut si ce nu :)

  Cand trec pe la Hunedoara iti fac si tie, lasa asta in seama mea!

 3. Nu mai am 31 de ani, dar peste cam o saptamana e teoretic ziua mea. Nu imi doresc nimic. Eventual sa fim cu totii sanatosi, ca pana la urma tot la vorba batranilor am ajuns si io, ca sanatatea-i mai buna decat toate :D

 4. M-ai făcut să suspin iar după Praga.
  Eu am bucătăria gata, mai am livingul şi holul. Sper ca până de ziua mea, aia de naştere că dacă-i după aia de nume nu mă încadrez, să fie la locul ei.

 5. Pfoi… verdele ala ma orbeste :)) Eu prefer in bucatarie culori mai inchise la mobilier si pereti albi. Eu am primit in urma cu cateva zile cadoul pentru 31 de ani si pot sa zic ca e minunat, cel mai tare cadou din viata mea si ma bucur in fiecare zi de el (nu pot sa zic ce cadou am primit, o sa scriu pe blog candva).
  Praga e si la mine pe lista de vizitat. In 2014 am de revizitat Trieste ca-mi e dor de orasul ala si poate ajung in Munchen. :D

 6. Si eu m-am apucat de renovat, si da pot spune ca deranjul e mare, sper sa termin cat mai curand. Iar dac ar fi sa-mi doresc ceva de ziua mea, atunci cabte accesorii pentru camera foto ar fi perfecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.